Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 34
 İndirme 6
Sınıf Öğretmenleri Derslerin Öğrenimi ve Öğretimine Yönelik Hissettiği Duygular ile Öğretim Etkililik Algıları Arasındaki İlişkinin İncelenmesi
2020
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Öz Bu araştırmanın amacı, sınıf öğretmenlerinin derslerin öğrenimi ve öğretimine yönelik hissettiği duygular ile öğretim etkililikleri arasındaki ilişkiyi belirlemektir. Araştırma nicel araştırma yöntemlerinden ilişkisel tarama modeli kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın örneklemini Kahramanmaraş ili merkez ilçeleri ile Elbistan, Göksun, Andırın ve Afşin ilçelerinde görev yapan 351 sınıf öğretmeni oluşturmaktadır. Verilerin toplanmasında, sınıf öğretmenlerinin öğretim etkililik algılarını belirlemek amacıyla altı boyut ve 28 maddeden oluşan “Öğretim Etkililik Algı Ölçeği” ile derslere ilişkin hissettiği duyguları belirlemek için ise olumlu ve olumsuz duyguların yer aldığı “Duygu Ölçme Aracı” kullanılmıştır. Araştırma sonucunda sınıf öğretmenlerinin derslerin öğretimine yönelik hissettiği duygular ile öğretim etkililikleri arasında düşük düzeyde anlamlı ilişkinin olduğu belirlenmiştir. Bununla birlikte öğretmenlerin öğretim etkililik algıları ile olumlu duygular arasında pozitif, olumsuz duygularla ise negatif yönde korelasyon olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Sınıf öğretmenleri derslerin öğrenimine ve öğretimine yönelik olumsuz duygulara kıyasla daha olumlu duygular yaşadıklarını belirtmişlerdir. Derslerin öğrenimi ve öğretimine yönelik en sık yaşanılan olumlu duygular keyif, memnuniyet ve istek olmuştur. Araştırmada sınıf öğretmenlerinin geçmişte öğrencilik dönemlerinde dersleri öğrenirken yaşadığı duygular ile bu dersleri öğretirkenki duyguları arasında pozitif yönde güçlü bir ilişkinin olduğu belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Teachers and Teachers: The Relationship Between Teachers and Teachers: The Relationship Between Teachers and Teachers
2020
Yazar:  
Özet:

The purpose of this research is to determine the relationship between the emotions that classmates feel towards learning and teaching classes and the teaching effectiveness. The research was carried out using a relative scanning model from quantum research methods. The examples of the study consist of 351 class teachers who work in the districts of Kahramanmaraş and Elbistan, Göksun, Andırın and Afşin. In the collection of data, the class teachers were used to determine the sensations of teaching effectiveness in order to determine the perceptions of teaching effectiveness in the six-dimensional and 28-matter "Teaching effectiveness perception scale" and to determine the feelings they feel about the lessons, while the "Emotion Measurement Tool" included positive and negative emotions. The research has found that there is a low-level meaningful relationship between the feelings that classmates feel towards teaching lessons and teaching effectiveness. However, the teachers have concluded that the perceptions of teaching effectiveness and positive emotions have a correlation with positive and negative emotions in the negative direction. Class teachers have pointed out that they experience more positive emotions compared to negative emotions towards learning and teaching. The most frequently experienced positive emotions towards learning and teaching courses were pleasure, satisfaction and desire. The study found that there was a strong positive relationship between the emotions that classmates experienced in the past while learning lessons and the emotions that they were teaching these lessons.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.504
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini