Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 36
 İndirme 3
Hulefâ-i Râşidin Döneminde Ortaya Çıkan Ordugâh Şehir Modeli Üzerine Bir Değerlendirme
2005
Dergi:  
İSTEM
Yazar:  
Özet:

In the Period of Four Caliphs in which the movements of conquest continued intensely appeared a new city phenemenon which had the pecularities of being quarters. Basra, Qufa and Fustat which are subjects for our study are cities founded in that manner. The urban structure of these cities took form seemly to the feelings of the citizens who lived here. Because there were neither a foundation nor an authority. In the centre of the city was situated a mosque. Near the mosque were situated social and administrative buildings like a dar al-imara (building of government), a bathhouse, a prison, a bait al-mal (treasure house) and diwans (houses of council). Commercial activities were kept together around the mosque. Factions were made according to species of goods in bazaars. From the centre to the suroundings were spread a lot of mainroads . In every districts of the city a tribe or a group of tribes resided. Some sort of dwellings were detected in the cities. These were formed in pursuance of the social structure.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




İSTEM

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 572
Atıf : 1.059
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini