Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 29
 İndirme 6
Lise Öğrencilerinin Kimya Dersine Yönelik Tutumları ve Kimya Bilgilerini Günlük Yaşam ile İlişkilendirme Dereceleri Üzerine “bilimden Doğaya, Doğadan Bilime: Problemlere Çözümler” Projesinin Etkisi
2021
Dergi:  
MSKU Journal of Education
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları programı kapsamında gerçekleştirilen “Bilimden Doğaya, Doğadan Bilime: Problemlere Çözümler” projesinde yapılan etkinliklerin, öğrencilerin kimya dersine yönelik tutumlarına ve dokuzuncu sınıf kimya dersinde kazandıkları bilgileri günlük yaşam ile ilişkilendirme derecelerine etkilerini belirlemektir. Araştırmada nicel araştırma yöntemlerinden kontrol grupsuz yarı deneysel desen kullanılmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu 2017-2018 öğretim yılında Düzce ili merkez liselerinin dokuzuncu sınıfı bitiren ve araştırmaya gönüllü katılan 28 öğrenci oluşturmaktadır. Araştırmada öğrencilere fizik, kimya, biyoloji, çevre ve matematik alanlarında toplam 16 etkinlik yaptırılmıştır ve bu etkinliklerin 4’ü kimya ile ilgilidir. Etkinlikler, katılımcıların günlük yaşamlarında karşılaşabilecekleri problem durumlarına göz önüne alınarak, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin tetiklenmesini sağlayacak biçimde hazırlanmıştır. Araştırmada veri toplama araçları olarak “Kimya Dersine Yönelik Tutum Ölçeği” ile kimya derslerinde edindikleri bilgileri günlük yaşamla ilişkilendirme derecelerine (“hiç ilişkili değil=1” ile “tamamen ilişkili =10”) göre değerlendirmelerinin istendiği bir anket kullanılmıştır. Bu veri toplama araçları araştırmanın başlangıcında ve sonunda katılımcılara uygulanarak veriler toplanmıştır. Toplanan veriler parametrik olmayan istatistik tekniklerinden bağımlı gruplar için kullanılan Wilcoxon İşaretli Sıralar Testi ile analiz edilmiştir. Araştırmada yapılan kimya alanındaki etkinliklerin, öğrencilerin kimya dersine yönelik tutumlarını olumlu yönde geliştirmede ve kimya dersinde edindikleri bilgileri günlük yaşamla ilişkilendirme derecelerini arttırmada olumlu etkisinin olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

High School Students' Attitudes Towards Chemistry and The Impact Of The Project "from Science To Nature, From Science To Nature: Solutions To Problems" On The Degree Of Association Of Chemistry Information With Daily Life
2021
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to identify the effects of the activities carried out in the project "From Science to Nature, From Nature to Science: Solutions to Problems" carried out within the framework of the TÜBİTAK 4004 Nature Education and Scientific Schools program, the attitudes of students towards the chemistry course and the degree of association of the information they gain in the ninth class chemistry course with daily life. In the research, the control methods of quantum research were used semi-experimental patterns without group. The research work group consists of 28 students who completed the ninth class of the Düzce ili Central High School in the 2017-2018 academic year and participated voluntarily in the research. The study conducted a total of 16 events in the fields of physics, chemistry, biology, environment and mathematics, and 4 of these activities are related to chemistry. The events are prepared in such a way as to trigger research, query and learning desires, taking into account the problem situations that participants may encounter in their daily lives. The study used a survey in which they were required to evaluate the information they obtained in chemistry classes as a data collection tool according to their level of association with everyday life ("no related=1" and "fullly related =10"). These data collection tools were collected by applying data to the participants at the beginning and at the end of the research. The collected data has been analyzed by the Wilcoxon Signed sequence test used for groups dependent on non-parametric statistical techniques. The study found that the activities in chemistry have a positive impact on the development of students’ attitudes towards the chemistry course in a positive direction and increasing their degree of association with everyday life with the information they obtain in the chemistry course.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




MSKU Journal of Education

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 205
Atıf : 1.121
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini