Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 118
 İndirme 59
 Sesli Dinleme 2
Mortgage Krizi Öncesi ve Sonrasında Enflasyon - Faiz Etkileşimi: Türkiye Örneği
2019
Dergi:  
Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Enflasyon ve faiz oranları arasındaki ilişki birçok çalışmanın konusunu oluşturmaktadır. Bu çalışmalarda çoğunlukla Fisher Hipotezi üzerinedir. Fisher Hipotezi, reel faiz oranlarının uzun dönemde değişmeyeceği varsayımında, nominal faiz ile beklenen enflasyon oranının uzun dönemli ilişkili olacağını ileri sürmektedir. Çalışmada, Mortgage krizi öncesi ve sonrasında enflasyon ve işsizlik arasındaki nedensellik ilişkisi ve Fisher Hipotezinin geçerliliği araştırılmıştır. Haziran 2000 – Eylül 2007 ve Ekim 2007 – Ekim 2018 arası aylık veriler Augmented Dickey Fuller Birim Kök, Johansen Eşbütünleşme, ve Granger Nedensellik Testi ile analiz edilmiştir. Çalışmanın sonuçlarına göre; Mortgage Krizi öncesi, sonrası ve 2000-2018 arasında Fisher Hipotezi geçerlidir. Ancak Mortgage krizi öncesi değişkenler arasında var olan çift yönlü nedensellik ilişkisi kriz sonrasında kaybolmuştur. 2000-2018 dönemi arasında ise faiz oranlarından enflasyona doğru nedensellik ilişkisi tespit edilmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

Mortgage Krizi Oncesi ve Sonrasinda Enflasyon - Faiz Etkilesimi: Turkiye Ornegi
2019
Yazar:  
Özet:

The relationship between inflation and interest rates forms the subject of many studies. These studies are mostly on the Fisher hypothesis. The Fisher Hypothesis assumes that the real interest rates will not change in the long term, and that the expected inflation rate with the nominal interest will be associated in the long term. The study examined the causal relationship between inflation and unemployment before and after mortgage crisis and the validity of the Fisher Hypothesis. Monthly data between June 2000 - September 2007 and October 2007 - October 2018 were analyzed with Augmented Dickey Fuller Unit Root, Johansen Integration, and Granger Causal Test. According to the results of the study; Mortgage Crisis is applicable before, after and between 2000-2018. However, the dual causal relationship that existed between the variables before the Mortgage crisis has disappeared after the crisis. Between 2000-2018, the causal relationship between the interest rates and inflation has been identified.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.171
Atıf : 4.748
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini