Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 30
 İndirme 5
Döngüsel Ekonomi Bağlamında Gazbetonun Sürdürülebilirliği
2021
Dergi:  
Kent Akademisi
Yazar:  
Özet:

Ülkelerin yaygın olarak kullandığı doğrusal ekonomi modeli, sanayi devriminden itibaren dünya genelinde sürekli bir şekilde doğal kaynak tüketme ve atık oluşturma eylemi içerisinde olmuştur. Doğrusal ekonomi akışını kapatan döngüsel ekonomi modeli ise atıkları tekrar ekonomiye dâhil etme yöntemleri geliştirerek kaynak verimliliği sağlamaktadır. Bu bağlamda çalışmada, kentsel dönüşümün de etkisiyle Türkiye’de kullanımı artan gazbetonun ve diğer yapı malzemelerinin, ileride oluşturacağı büyük atık oranlarının döngüsel ekonomi ile azaltılabileceği konusuna dikkat çekilmesi amaçlanmıştır. Bu konuda öncül ülkelerden biri olan Almanya özelinde döngüsel ekonomi hareketi ile gazbeton üretimi ve geri dönüşümünde yapılan çalışmaların incelenmesi hedeflenmiştir. Bu kapsamda literatür araştırması yöntemi ile belirlenen üç çalışmanın incelenmesiyle Almanya’nın, döngüsel ekonomi uygulamaları sayesinde genel yapısal atıklar ile beraber gazbeton atıklarının da geri kazanım oranlarında dünyada lider konumda olduğu anlaşılmıştır. Yapısal atıkların çoğunlukla değerlendirilmediği ülkemizde ise “Sıfır Atık Projesi’, yapı sektörüne yönelik döngüsel ekonomi yaklaşımına destek olacak önemli bir gelişmedir. Bu kapsamda çalışmada başta gazbeton olmak üzere diğer yapısal atıkların da, Sıfır Atık Projesi kapsamına dâhil edilerek, döngüsel ekonomi bağlamında sürdürülebilir üretim ve geri dönüşüm yöntemlerini belirleme konusunda farkındalık oluşturacağı düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Sustainability Of Autoclaved Aerated Concrete In Context Of Circular Economy
2021
Dergi:  
Kent Akademisi
Yazar:  
Özet:

The linear economy model, which is widely used by countries, has been in the act of consuming natural resources and creating waste since the industrial revolution. The circular economy model, which closes the linear economy flow, provides resource efficiency by developing methods to reintroduce waste into the economy. In this context study, in Turkey under the influence of urban transformation has been increased use the rate of waste it will generate in the future of aerated concrete and other building materials, is intended to draw attention to the subject can be reduced by the circular economy. This topic is aimed to examine the studies carried out in aerated concrete production and recycling with the circular economy movement in Germany, one of the leading countries. In this context, by examining three studies determined by the literature research method, it has been understood that Germany is the leader in the world in terms of recycling rates of gas concrete wastes as well as general structural wastes thanks to circular economy practices. In our country where structural wastes are mostly not utilized, the "Zero Waste Project" is an important development that will support the circular economy approach towards the building sector. In this context, it is thought that the study will raise awareness about determining sustainable production and recycling methods in the context of the circular economy by including other structural wastes, especially aerated concrete, within the scope of the Zero Waste Project.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Kent Akademisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 672
Atıf : 1.220
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini