Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 63
 İndirme 9
İRAN İSLAM DEVRİMİ’NE DAİR TANIMLAMALAR/KAVRAMSALLAŞTIRMALAR: 1978-1990 YILLARI ARASINDA TÜRKİYE’DE YAYIMLANAN İSLAMİ DERGİLER ÜZERİNE BİR İNCELEME
2019
Dergi:  
Şarkiyat İlmi Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

1979’da gerçekleşen İran İslam Devrim, bölge ülkeleri üzerinde olduğu kadar yakın komşusu olan Türkiye üzerinde de önemli etkilere neden olmuştur. Özellikle bölgedeki ve Türkiye’deki İslami duyarlılığa sahip olan gruplarda ciddi etkileşimlere zemin hazırlamıştır. Bu çalışmada İran’da gerçekleşen devrimin Türkiye’deki İslami yayınlar üzerindeki etkisi tahlil edilmiştir. 1978-1990 yılları arasında Türkiye’deki İslami gruplar tarafından neşredilen dergilerde devrimin hangi ifadeler ile tanımlandığı/kavramsallaştırıldığı, devrimin hangi kimlikler üzerinden aktarıldığı tespit edilmeye çalışılmıştır. Çalışma kapsamına dahil edilen dergiler içerik analizi yöntemi ile taranarak devrimi konu edinen haber ve makale metinleri saptanmış, söz konusu metinlerde devrimin hangi kavramlar üzerinden okurlara aktarıldığı ortaya konmuştur. Toplam 29 dergide yer verilen haber/makale metinlerinde yazar ve dergilerin devrime ilişkin yaklaşımları ve tanımlamaları üzerinde durularak devrimin Türkiye’deki yayın organlarınca nasıl algılandığının çerçevesi çizilmiştir. Çalışma kapsamındaki metinlerde devrime ilişkin “İran Devrimi”, “İran İslam Devrimi”, “Humeyni Devrimi”, “İran Hadisesi” gibi tanımlamaların yapıldığı belirlenmiş olup metin içerikleri çözümlenirken de sıralanan tanımlamaların hangi bağlamlarda yapıldığı üzerinde ayrıca durulmuştur. 

Anahtar Kelimeler:

The Definitions/conceptualizations About Iranian Islamic Revolution: An Investigation Of Islamic Magazines Publications In Turkey Between 1978-1990
2019
Yazar:  
Özet:

Iranian Islamic Revolution in 1979 has caused a significant impact on the countries of the region as much as in Turkey. This effect has led to serious interactions on the Islamic groups in the countries of the region and Turkey. This study analyzed the impact of the Iranian Islamic revolution on Turkish Islamic group's publications. This study focuses on which expressions are defined/conceptualized and on which identities of the revolution are transferred by the publicators between 1978-1990 in Turkey. The journals covered in the study were searched by the content analysis method. News and article texts about the revolution were determined. In these texts, the concepts about the revolution transferred to the readers were exposed.  In the news and article texts of 29 different journals, the approaches and definitions of authors and journals related to the revolution have been highlighted. The study defines the perception of the publisher in Turkey about the revolution.   In the study, definitions such as "Iranian Revolution”, "Iranian Islamic Revolution”, "Revolution of Khomeini " and "Iranian Incident” were determined and analyzed in the text contents. In the analysis of the text contents, it is also emphasized in which contexts the definitions are made.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Şarkiyat İlmi Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 673
Atıf : 1.053
Şarkiyat İlmi Araştırmalar Dergisi