Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 20
 İndirme 1
İŞ OTONOMİSİNİN PSİKOLOJİK İYİ OLUŞ ÜZERİNE ETKİSİ: PSİKOLOJİK DAYANIKLILIĞIN ARACI ROLÜ
2022
Dergi:  
Nevşehir Hacı Bektaş Veli University Journal of ISS
Yazar:  
Özet:

Psikolojik iyi oluş bireyin duygusal ve bilişsel iyi oluşunu inceleyen bir kavramdır. Son yıllarda, örgütlerde iyi oluşu konu alan araştırmacılar dikkate değer bir ilgi görmektedir. İyi oluşa yönelik yapılan araştırmalarda kaygı, psikolojik sıkıntı, zayıf fiziksel sağlık, düşük performans gibi faktörlerin bireyler ve örgütler üzerindeki zararlı etkileri vurgulanmaktadır (Ryff, 1995). Ancak psikolojik iyi oluşun sadece çalışanların optimal işleyişini anlamanın yanı sıra çalışanların sağlığını, mutluluğunu ve iyiliğini teşvik etmenin örgütlerde meşru hedeflere ulaşmanın bir yolu olması nedeniyle iyi oluş kavramına ilgi yoğunlaşmaktadır. Bu doğrultuda bu çalışmada çalışanların psikolojik dayanıklılık ve psikolojik iyi oluş düzeylerinin iş otonomisi üzerinde nasıl bir etkiye sahip olduğunu anlamaya yönelik bankacılık sektöründe 411 çalışan üzerinde bir araştırma yapılmıştır. Araştırma sonucunda iş otonomisi ve psikolojik dayanıklılığın psikolojik iyi oluş üzerinde pozitif yönlü, istatiksel olarak anlamlı etkiye sahip olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca araştırmada psikolojik iyi oluş ve iş otonomisi arasındaki istatistiksel ilişkide psikolojik dayanıklılığın aracı rolü olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Nevşehir Hacı Bektaş Veli University Journal of ISS

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 732
Atıf : 1.851
Nevşehir Hacı Bektaş Veli University Journal of ISS