Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 8
 İndirme 1
Özel Besi Sığırcılığı İşletmelerinde Irk Tercihleri ve Besi Uygulamaları
2009
Dergi:  
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ergani ilçesindeki besi sığırcılığı işletmelerinin besi uygulamaları, ırk tercihleri ve bunlara işletmecilerin eğitim ve deneyimlerinin etkilerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Gayeli olarak seçilen ilçe merkezi ve 24 köyde 167 işletmede anket çalışması yapılmıştır. İşletmelerin çoğunluğu (%53.9) beside melez ırkları, okur yazar olmayanlar ise yerli ırkı (%48.5) tercih etmekte, eğitim seviyesi arttıkça yerli ırk tercihi azalırken melez ırk tercihi artmaktadır. İşletmelerin çoğunluğu (%60.5) beside "mera+kesif yem" programı uygularken bunu "kesif yem+kaba yem (ahırda)" (%21.6) ve her ikisi (%18) seçeneği izlemektedir. Sığırların besiye alınma yaşı genel olarak (%82) 10-18 ay olup, işletmelerin %57.5'i orta süreli (120-220 gün) besiyi tercih ederken, lise+ yetiştiriciler (%76.9) uzun süreli besiyi tercih etmektedir. İşletmelerin çoğunluğu (%71.9) hayvanları kesim ağırlığına ulaştığında, %21'i yeterli fiyat oluştuğunda besiyi sonlandırmakta ve %70.7'si ise hayvanlarını besi sonunda keserek değerlendirmektedir. İşletmecilerin %64.7'si besicilikten memnun olduğunu belirtmekte, eğitim düzeyi ile deneyimin artışına paralel olarak bu oranda artış olurken, yaşın artmasına paralel olarak memnuniyet oranında azalma görülmüştür. Besicilikten memnun olma nedeni olarak, işletmecilerin %81.5'i "yapacak başka işim yok" seçeneğini işaretlemişlerdir.

Anahtar Kelimeler:

Specific rabbit preferences and rabbit applications in rabbit
2009
Yazar:  
Özet:

The aim is to determine the nutritional practices, racial preferences and the effects of the training and experience of the entrepreneurs in the Ergani district. A survey was carried out in the district center and 167 enterprises in 24 villages. The majority of (53.9 percent) prefer the native race, while those who do not read the writers prefer the native race (48.5 percent), while the level of education increases, the preference of the native race decreases, while the preference of the native race increases. The majority of (60.5 percent) implement the “mera+cut food” program in food while follow it by the “cut food+cut food” (21.6 percent) and both (18 percent) option. The feed age of cattle is generally (82%) 10-18 months, and 57.5% of prefer medium-term (120-220 days) food, while high school+ farmers (76%). 9) Prefering long-term food. The majority of (71.9 percent) evaluate their animals by cutting their feed when they reach the cutting weight, 21 percent when the price is sufficient, and 70.7 percent by cutting their feed when they reach the cutting weight. 64.7% of entrepreneurs say they are satisfied with nutrition, while the rate of satisfaction has increased parallel to the level of education and experience, while the rate of satisfaction has decreased parallel to the age. As a reason to be satisfied with the nutrition, 81.5 percent of entrepreneurs pointed out the option "I have no other job to do".

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.687
Atıf : 4.876
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi