Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
 İndirme 5
Ofis Tipi Beyazlatma Uygulamasının Renklendirilmiş Farklı Tip Kompozit Rezinlerin Renk Değişimi Üzerine Olan Etkisi
2019
Dergi:  
Akdeniz Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Çalışmada ofis tipi beyazlatmanın renklendirilmiş nano-hibrit ve dişeti rengindeki kompozit örneklerinin renk değişimi üzerine etkileri incelenmiştir. Gereç ve Yöntemler: Bu çalışmada bir adet nanohibrit kompozit rezin Filtek Z550, 3M ESPE ve bir adet dişeti rengi kompozit Amaris Gingiva, Voco kullanıldı. Her bir rezin materyal için 20 adet 5 mm çapında 2 mm kalınlığında disk şeklinde numune hazırlanıp, rastgele seçim yapılarak iki grup oluşturuldu n= 10 . Numuneler distile su ve kahve solüsyonları içeren kaplarda 30 gün boyunca bekletildi. Bu sürenin sonunda numuneler bekleme kaplarından çıkarılarak distile su ile yıkandıktan sonra Hidrojen Peroksit içeren ofis tipi beyazlatma ajanı Opalescence Boost %40 PF, Ultradent Products. ile beyazlatma işlemine maruz bırakıldı. Birinci renk ölçümü renklendirme işleminden sonra, ikincisi ise beyazlatma işlemi sonrası bir spektrofotometre cihazı kullanılarak yapıldı. Elde edilen renk ölçümleri için CIE L*a*b* sistemi kullanıldı ve tüm disklerdeki renk değişimleri ΔE* hesaplandı. Renk ölçümü her numune için 5’er kez tekrarlandı ve ortalaması alındı. Elde edilen verilerin istatistiksel analizi için bağımsız t-testi kullanıldı p

Anahtar Kelimeler:

The Effect of Office Type Whitening Application on Colored Different Types of Composite Reins on Color Change
2019
Yazar:  
Özet:

Purpose: The study has studied the effects of colored nano-hybrid and composite samples of office-type whitening on color change. Tools and Methods: In this study a piece of nanohydrate composite resin Filter Z550, 3M ESPE and a piece of dental color composite Amaris Gingiva, Voco were used. For each resin material, a sample in the form of a disk with a diameter of 20 5 mm and a thickness of 2 mm was prepared and two groups were created by random selection n=10. The samples were kept in containers containing distillated water and coffee solutions for 30 days. At the end of this period the samples are removed from the waiting containers and washed with distillated water after the office type whitening agent containing hydrogen peroxide Opalescence Boost 40% PF, Ultradent Products. He was exposed to the process of whitening. The first color measurement was carried out after the coloring process, and the second was carried out using a spectrophotometer device after the coloring process. The CIE L*a*b* system was used for the resulting color measurements and the color changes on all disks were calculated ΔE*. The color measurement was repeated 5 times for each sample and the average was taken. Independent T-Test used for statistical analysis of the obtained data

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Akdeniz Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 535
Atıf : 191
Akdeniz Tıp Dergisi