Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
 İndirme 2
OFİS TİPİ BEYAZLATMANIN FARKLI KOMPOZİT REZİNLERİN YÜZEY PÜRÜZLÜLÜĞÜ ÜZERİNE ETKİSİ
2022
Dergi:  
Cumhuriyet Dental Journal
Yazar:  
Özet:

ÖZET AMAÇ: Bu in vitro çalışmanın amacı, bir office bleaching ajanının bir mikrohibrit ve üç farklı nanohibrit kompozit rezinin yüzey pürüzlülüğüne etkilerinin değerlendirilmesidir. YÖNTEM: Bu amaç için, teflon kalıplar yardımıyla disk şeklinde her bir kompozit grubu için n=6 olmak üzere toplam 24 adet kompozit örnek hazırlandı (10 x 2 mm). Örnekler teflon kalıplara alt ve üst yüzeylerinde şeffaf bant olacak şekilde 2mm'lik iki tabaka halinde yerleştirildi. Daha sonra 1mm kalınlığındaki cam plakalar arasında parmak basıncıyla sıkıştırıldı. Örneklerin polimerizasyonu için ışık cihazının ucu direkt olarak şeffaf bant yüzeyinden uygulandı. Her tabakada LED ışık cihazı kullanılarak örneklerin polimerizasyonu gerçekleştirildi. Örnekler, bitirme diskleriyle cilalandıktan sonra 37 °C da 24 saat distile su ortamında bekletildi. Tüm örneklerin yüzey pürüzlülüğü değerleri (Ra) profilometre cihazıyla ölçüldü. İlk ölçümlerden sonra yüzeylere % 35 hidrojen peroksit içeren beyazlatıcı ajan uygulandı ve bu işlem sonrası yüzey pürüzlülük ölçümleri tekrarlandı. Çalışmamızdan elde edilen veriler parametrik test varsayımlar yerine getirildiğinden (Kolmogorov –Simirnov), varyans analizi (ANOVA) ve Tukey testleri kullanılarak istatistiksel olarak analiz edildi. BULGULAR: Profilometrik değerlendirmeler, beyazlatma ajanı uygulanan tüm örneklerin yüzey pürüzlülüğünde küçük bir artış olduğunu göstermiştir. Gruplara başlangıç ve tedavi sonrası ölçümleri karşılaştırıldığında ölçümler arası farklılık istatistiksel olarak önemsiz bulundu (p>0,05). SONUÇ: %35 Hidrojen peroksit içeren ofis tipi beyazlatma ajanı, nanohibrit ve mikrohibrit yapıdaki kompozit rezinlerin yüzeylerinde pürüzlülük bakımından fark olusturmamıstır.

Anahtar Kelimeler:

Effect Of İn-offi̇ce Bleachi̇ng On The Surface Roughness Of Di̇fferent Composi̇te Resi̇ns
2022
Yazar:  
Özet:

Objective: The aim of this study is to investigate the effect of a high concentration hydrogen peroxide bleaching agent on the surface roughness of four different composite resins. Material and Methods: For this purpose, with the help of teflon molds, a total of 24 composite samples (10 x 2 mm) were prepared, with n = 6 for each composite group. The samples were placed in teflon molds in two layers of 2mm and covered by transparent mylar strips at the top and bottom surfaces. The material was compressed with finger pressure between 1mm thick glass plates. The tip of the light device was applied directly from the transparent tape surface for the polymerization of the samples. Polymerization of the samples was carried out using LED light device in each layer. After the samples were polished with finishing discs, they were kept at 37 ° C for 24 hours in the distilled water. Surface roughness values (Ra) of all samples were measured with a profilometer device. After the first measurements, a whitening agent containing 35% hydrogen peroxide was applied to the surfaces, and surface roughness measurements were repeated after this process. Data were analyzed statistically using analysis of variance (ANOVA) and Tukey tests. Results: Profilometric evaluations showed a small increase in the surface roughness of all samples with a bleaching agent. When the initial and treated measurements of the groups were compared, the difference between the measurements was found statistically insignificant. (P> 0.05) Conclusion: The office bleaching agent containing 35% hydrogen peroxide did not make any difference in the roughness of the nanohybrid and microhybrid composite resins.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Cumhuriyet Dental Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 716
Atıf : 337
Cumhuriyet Dental Journal