Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
 İndirme 2
Azerbaycan’da Orgut Kulturlerinin Olusumunun Sistemsel Gecis Surecinden Etkilenerek Degisimi
2022
Dergi:  
Journal of Current Researches on Business and Economics
Yazar:  
Özet:

Siyasal ve ekonomik sistemlerdeki değişimler, şirketlerde ve organizasyonlarda birçok dönüşümü beraberinde getirmektedir. Örgütlerin iç işleyişini etkileyen önemli faktörlerden biri de örgüt kültürüdür ve bu nedenle örgütlerdeki değişimin örgüt kültürleri üzerindeki etkisi kaçınılmazdır. Bu araştırmanın temel amacı, sosyalist örgüt kültürünün kapitalist düzenin örgütlenmesi üzerindeki etki derecesini ve etkilenen kısımlarını tespit etmektir. Bu makale aynı amaçla yapılan doktora tezinden uyarlanmıştır. Azerbaycan'ın sosyalizmden kapitalizme geçiş tecrübesi olması sebebiyle, araştırma kapsamında nicel bir araştırma yöntemi olarak Azerbaycan'da anket çalışması yapılmıştır. Araştırmada 304 katılımcının cevaplayacağı anketin yapılması için Denison örgüt kültürü ölçeği kullanılmıştır. Çalışma sonucunda elde edilen bulgulardan sosyalizmden kapitalizme, bunun bir yansıması olarak örgüt kültürünün ve örgüt yapılarının nasıl değiştiği ve uygulamaya yönelik bazı sonuçlar çıkarılmış ve önerilerde bulunulmuştur. Literatürde Azerbaycan'da ve diğer sistemsel geçiş yaşayan ülkelerde böyle bir çalışmanın yapılmamış olması bu araştırmanın önemini artırmaktadır. Sistemsel değişimlere bağlı olarak örgüt kültüründe yüksek düzeyde farklılıklar gözlenmiştir. Bunun nedeni, örgütlerin yapılarının, çalışma biçiminin, sosyal kültürün, uyulması gereken kural ve normatiflerin farklılaşmasıdır. Bu araştırma sonuçlarının doğru analizi, geçiş sürecinin daha iyi takibi ile geleceğe yönelik daha düzgün bir yol veya organizasyonel sistem bulunabileceği için önemlidir.

Anahtar Kelimeler:

The Change Of The Formation Of Organizational Cultures In Azerbaijan By Being Affected By The Systemic Transition Process
2022
Yazar:  
Özet:

Changes in political and economic systems lead to many transformations in companies and organizations. One of the important factors affecting the internal functioning of organizations is the organizational culture and therefore the influence of change in organizations on organizational cultures is inevitable. The main objective of this study is to identify the degree of influence of the socialist organization culture on the organization of the capitalist system and the affected parts of it. This article is adapted from the doctor's thesis made for the same purpose. Because Azerbaijan has a experience of the transition from socialism to capitalism, the survey was conducted in Azerbaijan as a quantitative method of research in the framework of the research. The study used the Denison organization culture scale to respond to the survey by 304 participants. From the findings obtained in the study, from socialism to capitalism, some findings and suggestions have been drawn to the way and to how the organization culture and organizational structures have changed and implemented as a reflection of it. The fact that such a study has not been done in literature in Azerbaijan and other countries with a systemic transition increases the importance of this research. Due to the systemic changes, a high level of differences in the organization culture have been observed. This is due to the differentiation of the structures of organizations, the form of work, the social culture, the rules and normatives to be followed. The correct analysis of the results of these research is important because the better tracking of the transition process can provide a more proper path to the future or an organizational system.

Anahtar Kelimeler:

0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal of Current Researches on Business and Economics

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 119
Atıf : 71
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini