Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 12
 Görüntüleme 66
 İndirme 24
Azerbaycan’da Petrol Üretiminin Tarihsel Süreç İçerisindeki Değişimi
2005
Dergi:  
Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yeraltı kaynakları bakımından çok zengin olan Azerbaycan’ınbüyük yeraltı zenginliğipetrol olup, ülke arazisinin % 70’i petrol yönünden yüksek potansiyele sahiptir. Böylece,1870’li yıllardan itibaren teknik yöntemlerle petrol üretimine başlayan Azerbaycan dünyapetrol üretiminde uzun yıllar önemli bir yer tutmuştur. Azerbaycan’da özellikle, 1901 yılındapetrol üretimi 10 milyon tona ulaşmıştır ki, bu da dünya petrol üretiminin % 51’ni oluşturmaktaydı.Nitekim ülkede tarih boyuncafazla petrol üretimi 1941 yılında (23.5 milyon ton)gerçekleşmiştir.1949 yılından itibaren denizden de petrol üretimine başlayan Azerbaycan’da 1965 yılındanitibaren denizden üretilen petrol miktarı daha fazla olmaya başlamıştır. Son olarak 2003 yılındaülkede toplam petrol üretimi 15.8 (denizden 14.2, karadan ise 1.6) milyon ton olarak gerçekleşmiştir.Petrol üretiminin önümüzdeki yıllarda Bakü-Tiflis-Ceyhan ham petrol boru hattınınaçılmasıyla birlikte hızla yükseleceği gözlenmektedir. Böylece, 21. yüzyılın birinci yarısındaülkede yılda 80-100 milyon ton dolaylarında petrol üretimi yapılması hedeflenmiştir. Bu daAzerbaycan’ın gelişimi açısından önemli sayılacak ve sevinilecek bir durumdur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 947
Atıf : 3.443
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini