Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
 İndirme 1
Misir Silajina Farkli Oranlarda Sumak (rhus Coriaria) Tozu İlavesinin Silaj Fermantasyonu ve Aerobik Stabilite Uzerine Etkisi
2023
Dergi:  
Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, mısır hasılına farklı (%0, %0.5, %1 ve %2) oranlarda sumak tozu ilavesinin fermantasyon özellikleri, silaj kalitesi ve aerobik stabilite üzerine etkilerini belirlemektir. Araştırmada, her gruptan 4 tekerrür olmak üzere toplam 16 adet silaj örneği 1.5 litrelik cam kavanozlara konularak sıkıştırılmıştır. Silajlar 60 gün süresince fermantasyona bırakılmıştır. Ayrıca, silajlar açıldıktan hemen sonra 5 gün süre ile aerobik stabilite testine tabi tutulmuştur. En düşük CO2 değeri %0,5 sumak grubunda belirlenmiştir (P<0.05). Silajların pH değerleri 3.65 ile 3.74 arasında belirlenmiştir (P<0.05). Flieg puanlama sistemine göre silajlar kaliteli olarak değerlendirilmiştir. Mısır hasılına sumak tozu ilavesi, karbondioksit oluşumu ve toplam maya küf sayısını azaltarak, laktik asit bakteri sayısını arttırmıştır (P<0.05). Sonuç olarak mısır hasılına sumak tozunun katılmasının, silaj fermantasyonunu olumlu yönde etkilediği, aerobik stabiliteyi iyileştirdiği ve toplam maya küf oluşumunu engelleyerek, laktik asit bakterilerini artırdığı belirlenmiştir. Araştırma sonucunda mısır silajı yapılırken %1 ve %2 seviyelerinde sumak tozunun kullanılmasının silaj kalite özelliklerini artırabileceği belirlenmiştir. Yapılan bu çalışmanın in vitro ve in vivo denemelerle desteklenmesi gerektiği kanısına varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of The Addition Of Different Rates Of Sumac (rhus Coriaria) Powder To Maize On Silage Fermentation and Aerobic Stability
2023
Yazar:  
Özet:

This study aims to determine the effects of adding different rates of sumac powder to maize (0%, 0.5%, 1%, and 2%) on fermentation properties, silage quality, and aerobic stability. In the study, 16 silage samples, four repetitions from each group, were placed in 1.5-liter glass jars and compressed. Silages were left to ferment for 60 days. In addition, the silages were subjected to an aerobic stability test for five days immediately after opening. The lowest CO2 value was determined in the 0.5% sumac group (P<0.05). The pH values of the silages were determined between 3.65 and 3.74 (P<0.05). Silages were evaluated as high quality according to the Flieg scoring system. The addition of sumac powder to maize increased the number of lactic acid bacteria by reducing the total yeast mold with the formation of carbon dioxide (P<0.05). As a result, it was determined that adding sumac powder to maize positively affects silage fermentation, improves aerobic stability, and increases lactic acid bacteria by preventing total yeast mold formation. As a result of the research, it was determined that using 1% and 2% sumac powder while making maize silage can increase silage quality characteristics. It was concluded that this study should be supported by in vitro and in vivo trials.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 395
Atıf : 724
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini