Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1
Hemsi̇releri̇n Saglik Bakiminda Bi̇lgi̇sayar Kullanimina Yoneli̇k Tutumlari İle Kli̇ni̇k Karar Verme Beceri̇leri̇ Arasindaki̇ İli̇ski̇ni̇n İncelenmesi̇
2024
Dergi:  
Sağlıkta Performans ve Kalite Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Ülkemizde Klinik Karar Destek Sistemleri’nin ve sağlık bakımında bilgi sistemlerinin kurum olarak kullanımı yeni başlamıştır. Bu çalışmanın amacı hemşirelerin, sağlık bakımında bilgisayar kullanımına yönelik tutumları ile klinik karar verme becerileri arasındaki ilişkinin incelenmesidir. Yöntem: Tanımlayıcı ve ilişki aracıyı özellikteki araştırma Eskişehir ilindeki hastanelerde çalışan 314hemşire ile yapılmıştır. Araştırma için Kişisel Bilgi Formu, Sağlık Bakımında Bilgisayar Kullanımına Yönelik Tutum Ölçeği Hemşirelikte Klinik Karar Verme Ölçeği değerlendirilmiştir. Bulgular: Lisansüstü mezunu olan ve 18-25 yaşları arasında olan hemşirelerin grup içi puanlarının daha yüksek olduğu görülmüştür. Sonuçlar “Bilgisayar kullanırken kendilerini rahat hissederler. Çeşitli durumlarda bilgisayarın yararlılığının farkındadırlar. Sağlık bakımında bilgisayar yetenekleri konusunda gerçekçi görüşe sahiptirler” olarak Sağlık Bakımında Bilgisayar Kullanımına Yönelik Tutum Ölçeği’ ne göre Grup 4 aralığındadır. Hemşirelikte Klinik Karar Verme Ölçeği tüm alt boyut puanları ile Sağlık Bakımında Bilgisayar Kullanımına Yönelik Tutum Ölçeği toplam puanı arasında istatistiksel olarak anlamlı negatif yönlü bir ilişki bulunmuştur. Sonuç: Özellikle hemşirelik eğitim-öğretim döneminde sağlık bakımında dijital teknoloji kullanımına önem verilmesi önerilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Relationship Between Nurses' Attitudestowards The Use Of Computers In Health Careand Their Clinical Decision-making Skills
2024
Yazar:  
Özet:

Objective: In Turkey, the use of Clinical Decision Support Systems and information systems in healthcare as an institution has recently started. The aim of this study was to examine the relationship between nurses' attitudes towards the use of computers in health care and their clinical decision-making skills. Methods: This descriptive and relationship-seeking research was conducted with 314 nurses working in hospitals in Eskişehir. Personal Information Form, Attitudes toward Computers in Healthcare Assessment Scale, and the Clinical Decision-Making Scale in Nursing were used for the study. Results: It was observed that nurses with post-graduate degrees and between the ages of 18-25 had higher scores. The results are in Group 4 with "They feel comfortable while using a computer. They are aware of the usefulness of computers in various situations. They have a realistic view of their computer skills in healthcare" according to the Attitudes toward Computers in Healthcare Assessment Scale. A statistically significant negative relationship was found between all sub-dimension scores of the Clinical Decision-Making Scale in Nursing and the total score of the Attitudes toward Computers in Healthcare Assessment Scale. Conclusion: It is recommended to emphasize the use of digital technology in healthcare, especially in the nursing education and training period.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Sağlıkta Performans ve Kalite Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 109
Atıf : 896
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini