Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 23
 İndirme 13
Hemşirelerde Tükenmişlik ile Maneviyat Arasındaki İlişkinin İncelenmesi: Nevşehir İli Örneği
2023
Dergi:  
Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sağlık sektöründe yer alan hemşireler, hem ekip arkadaşları ile hem de hastalarla sıkı bir irtibat halindedirler. Bu da onların tükenmişlik düzeyini yükseltmektedir. Bu tehlike Covid 19 salgını ile birlikte daha da artmıştır. Çünkü bulaşıcılık, artan iş yükü, ölüm tehdidi, sürecin belirsizliği, hastalarla uzun süre beraber olma ve aileden ayrı kalma gibi sebepler onların kaygı ve tükenmişlik düzeyini yükseltmektedir. Hemşireler, tüm bu faktörlerle mücadele ederken onların bu durumlardan başa çıkmalarını destekleyecek hususlardan da beslenmektedirler. Bu anlamda, onların psikolojik dayanıklılıklarını besleyen maneviyat eğilimlerini incelemek önem kazanmaktadır. Bu çalışmada, tükenmişliğin yüksek görüldüğü sağlıkta çalışan gruplarından biri olan hemşirelerde tükenmişlik ve maneviyat düzeyleri arasındaki ilişkinin araştırılması amaçlanmıştır. Ayrıca maneviyat ile tükenmişlik sendromu ilişkisinde psikolojik dayanıklılığın ara bulucu rolüne değinmek de araştırmanın amaçları arasında yer almaktadır. Araştırma, ilişkisel tarama modeline dayalı olarak oluşturulmuştur. Çalışmaya, sağlık kurumlarında görev yapan 216 hemşire katılmıştır. Katılımcılara Kişisel Bilgi Formu, Maslach Tükenmişlik Ölçeği ve Maneviyat Ölçeği uygulanmıştır. Katılımcıların veri analizleri SPSS Statistics 20 ve paket yazılımında gerçekleştirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Relationship Between Nursing and Spirituality In Nursing: An Example Of Nevsehir
2023
Yazar:  
Özet:

Nurses in the health sector are in close contact with both their team members and patients. This also increases their level of extinction. This risk increased further with the Covid 19 epidemic. Because causes such as infection, increased workload, death threat, uncertainty of the process, long stay with the patients and being separated from the family raise their level of anxiety and extinction. Nurses are also feeding from aspects that will help them cope with these situations while fighting all of these factors. In this sense, it becomes important to study the spiritual trends that feed their psychological resistance. This study aims to investigate the relationship between the levels of exhaust and spirituality in nurses, one of the health care groups where exhaust is high. Furthermore, referring to the intermittent role of psychological resistance in the relationship between spirituality and exhaust syndrome is also among the objectives of the research. The research was created on the basis of the relative scan model. There were 216 nurses who worked in the medical facilities. The participants were applied the Personal Information Form, the Maslach Extinction Scale and the Spiritual Scale. The data analysis of participants was carried out in SPSS Statistics 20 and package software.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 324
Atıf : 330
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini