Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
 İndirme 3
Enerji Güvenliği Politika Yapıcı Aktörler
2023
Dergi:  
Journal of Awareness
Yazar:  
Özet:

Enerjide dışa bağımlılıktan kurtulma, enerji kaynaklarının ve menşelerinin çeşitlendirilmesi ve yay-gın kullanılan enerji ikmal hatlarının güvenliğinin sağlanması ülkelerin siyaseti, ekonomisi ve ulusal güvenliği kapsamında özellikle enerjinin günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olması ile daha büyük önem arz etmeye başlamıştır. Bu kapsamda, enerji güvenliği kavramı önemine binaen gerek medyada gerekse de akademik yayınlarda sıklıkla kullanılan ve kendisine atıf yapılan bir terim halini almıştır. Özellikle 1973-74, 1979-1980 ve 1989-1990 yıllarında yaşanan petrol kesintisi ve varil fiyatları-nın yükselişi neticesinde gelişen Petrol Krizleri ile 2022 yılında Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ardından yaşanan Enerji Krizi ile enerji güvenliği gündemin üst sıralarında değerlendirilmekte ve tartışılmakta-dır. Medya genel bir kanı olarak yasama, yürütme ve yargının ardından bir kuvvet olarak görülse de ça-lışma kapsamında mülakatlar ile ulaşılan sonuçlarda enerji güvenliği gibi önemli bir alandaki politika yapım ve belirleme süreçlerinde birincil bir aktör olarak yeri incelenmiş ve paylaşılmıştır

Anahtar Kelimeler:

Energy Security Policy-making Actors
2023
Yazar:  
Özet:

Getting rid of foreign dependency in energy, diversifying energy sources and their origins, and ensuring the security of widely used energy supply lines; Within the scope of the politics, economy and national security of the countries, it has started to become more important, especially with the energy being an indispensable part of our daily lives. In this context, the concept of energy security; Due to its importance, it has become a term that is frequently used and referred to both in the media and in academic publications. Especially with the Oil Crises that developed as a result of the oil cut and the rise in barrel prices in 1973-74, 1979-1980 and 1989-1990, and the Energy Crisis after the Russian invasion of Ukraine in 2022, energy security is considered and discussed at the top of the agenda. As a general opinion of the media; Although it is seen as a force after the legislature, the executive and the judiciary, its place as a primary actor in the policy making and determination processes in an important field such as energy security has been examined and shared in the results obtained through the interviews within the scope of the study.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal of Awareness

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 409
Atıf : 742
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini