Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 51
 İndirme 33
Post-endustriyel Toplumlarda Dorduncu Yas ve Refah İliskisi
2016
Dergi:  
Çalışma İlişkileri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Post-endüstriyel toplumlar sağlık hizmetlerinde ve refah düzeyinde sağlanan iyileşmelere bağlı olarak, yaşlı nüfusunun nispeten daha yüksek olduğu toplumlardır. Ancak yaşlılık yaşam diliminin bütünsel bir bölümünü oluşturmamakta, birbirinden farklı talep ve ihtiyaçların bulunduğu alt dönemlere ayrılmaktadır. “Üçüncü yaş” ve “dördüncü yaş” sınıflandırması bu ayrımın bir sonucudur. Bu çerçevede, üçüncü yaş sunduğu imkânlarla bir fırsat dönemi olarak nitelendirilirken, dördüncü yaş ise içerdiği sorun ve tehditler nedeniyle bir tehlike dönemi olarak nitelendirilmektedir. Dolayısıyla, yaşlanma olgusunun bireysel ve toplumsal refah düzeyine etkilerini incelerken tüm bir yaşlılık dönemini kapsayan tek bir olumlu ya da olumsuz çıkarım yapmak hem kolay değildir hem de isabetli olmayacaktır. Bu noktada devlete ve sosyal politika kurumlarına düşen görev, dördüncü yaş grubundaki yaşlıların aktif, üretken ve kendi kendine yeterli bir yaşam sürmesine olanak sağlayacak tedbirleri alması ve gerekli kurumsal altyapıyı oluşturmasıdır. Bu nedenle, bu çalışmanın amacı bireylerin insana yaraşır bir yaşam sürdürmede en zorlandığı dönemlerden biri olan dördüncü yaş dönemine dikkat çekmek ve refah düzeyinin korunması ve yükseltilmesi konusunda devlete düşen görevlerin altını çizmektir.

Anahtar Kelimeler:

Relationship Between Fourth Age and Welfare In Post-industrial Societies
2016
Yazar:  
Özet:

The share of elderly people in total population in post-industrial societies is relatively higher due to the improvements in health services and level of welfare. However, the notion of old age does not form an entire part of a life course; rather, it is divided into sub-periods where different demands and needs are the case. Both approaches of “third age” and “fourth age” are the results of this division. In this sense, while third age is described as an opportunity period thanks to the advantages it provides, fourth age is called a threat period owing to the problems and challenges it includes. Therefore, it is neither easy, nor possible to make a positive or negative inference covering the entire period of old age about the impacts of the notion of old age to the individual and social level of welfare. In a clearer sense, while third age is a sub-period of old age which has the potential of improving the level of welfare thanks to the opportunities of self-fulfilment and varying social interaction bonds, fourth age is the period that is perceived negatively by the individual and society and includes a high possibility of decline in the level of objective and subjective welfare. Therefore, the role of the state and social policy institutions at this point is to take the required measures to provide the fourth age group with decent, creative and self-sufficient lives as well as establishing the appropriate substructure. In the light of these explanations, the aim of this study is to highlight the importance of the fourth age, which is one of the hardest times to enjoy a decent life, as well as the responsibilities of the state in order to protect and improve the level of welfare during this period.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Çalışma İlişkileri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 181
Atıf : 1.381
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini