Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
Ruxolitinib'in Covıd-19 Majör Proteaz Enzimine ve Sars Cov-2 Spike Glikoproteinine Karşı İnhibitör Aktivitesi: Bir Moleküler Kenetlenme Çalışması.
2023
Dergi:  
Open Journal of Nano
Yazar:  
Özet:

Ruxolitinib (C17H18N6 ), JAK1, JAK2 ve JAK3'ü inhibe eden ve tirozin kinaz inhibitör fonksiyonuna sahip bir Janus kinaz (JAK) inhibitörüdür. Miyelofibroz tedavisinde kullanım için onaylanan ilk ilaçtır. Ruxolitinib molekülünün olası konformasyonları Spartan06 programı ile PM3 yaklaşımı kullanılarak araştırılmıştır. Dihedral açılardaki değişimlerle elde edilen Ruxolitinib konformerlerinin moleküler enerjileri karşılaştırılmış ve en kararlı konformeri belirlenmiştir. Ruxolitinib'in COVID-19'un ana proteaz enziminin (Mpro ) apo/holo formlarına ve SARSCoV-2 spike glikoproteinine karşı inhibitör aktivitesini aydınlatmak için moleküler kenetlenme simülasyonları uygulanmıştır. Bağlanma afiniteleri ve bağlanma modları belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Inhibitory Activity Of Ruxolitinib Against Covid-19 Major Protease Enzyme and Sars Cov-2 Spike Glycoprotein: A Molecular Docking Study
2023
Yazar:  
Özet:

Ruxolitinib (C17H18N6) is a Janus kinase (JAK) inhibitor that inhibits JAK1, JAK2, and JAK3 and with its tyrosine kinase inhibitor function It is the first drug approved for use in the treatment of myelofibrosis. The possible conformations of the ruxolitinib molecule were searched using PM3 technique and the Spartan06 software. The estimated molecular energies of the Ruxolitinib conformers, obtained by the variations in dihedral angles, were compared, and the most stable conformer was determined. To enlighten the inhibitory activity of Ruxolitinib agaist the apo (PDB ID: 6M03) and holo (PDB ID: 6LU7) forms of the main protease enzyme (Mpro) of COVID-19 and the SARSCoV-2 spike glycoprotein (PDB ID: 6VXX), molecular docking simulations were performed. The binding affinities and binding modes were determined. The binding free energies of ruxolitinib and 6M03, 6LU7, 6VXX targets calculated by the combination of Molecular Mechanics/Generalized Born Surface Area (MMGBSA) and Molecular Mechanics/Poisson-Boltzmann Surface Area (MM-PBSA) methods {MM/PB(GB)SA approach}, were found to be -22.24, -19.96 and -22.44 kcal/mol, respectively.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Open Journal of Nano

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 40
Atıf : 6
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini