User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
  Citation Number 2
 Views 15
 Downloands 3
YAŞLI AFETZEDELERİN GEÇİCİ BARINMA İHTİYAÇLARININ KARŞILANMASI ÜZERİNE ÖRNEK BİR ÇALIŞMA: KAHRAMANMARAŞ-ELBİSTAN PREFABRİK HUZUREVİ KOMPLEKSİ
2018
Journal:  
Sosyal Politika Çalışmaları Dergisi
Author:  
Abstract:

İnsanoğlunun en temel ihtiyaçlarından biri barınma ihtiyacıdır. Barınma, mekânsal tasarıma ilham vermeye devam ederken, eş zamanlı olarak özellikle afet gibi sıra dışı durumlarda daha da büyük önem arz eden, insanın psikolojik, sosyal ve gündelik yaşamına doğrudan veya dolaylı etkileyen bir olgudur. Bu nedenle de afet sonucunda ortaya çıkan acil barınma ihtiyacı; hem ülkeler için kritik bir önem taşırken, hem de bilimsel çalışmalara konu olmaktadır. Bu ve benzeri durumlarda ortaya çıkan barınma ihtiyacı en çok duyarlı grupları (yaşlılar, engelliler ve kadınlar) etkilemektedir. Bu nedenle de ortaya çıkacak farklı çözüm önerileri ve bunların uygulanabilir hale getirilmesi devletin sosyal kimliği bakımından büyük önem taşımaktadır. Dünya literatürüne bakıldığında, özellikle depremler konusunda oldukça büyük mağduriyetler yaşamış ülkelerin başında gelen Japonya’nın toplumun duyarlı kesimleri için hızlı ve farklı çözümleri olduğu görülmektedir.  Bu çalışma kapsamında, bir afet (deprem gibi) durumunda huzurevi binalarında meydana gelebilecek yapısal yıkımda geçici barınma amacıyla kurulması planlanan prefabrik huzurevi planının oluşturulması ve gerekli olan tüm ihtiyaçların kesintisiz karşılanacağı bir ortam sunulması hedeflenmektedir. Böylelikle toplumun en kırılgan kesimi olan; yaşlı nüfusunun hayatına kaldığı yerden devam edebilmesi amaçlanmaktadır. Bu çalışma kapsamında, afet potansiyeli ve mevcut huzurevi durumu dikkate alınarak Kahramanmaraş ili, Elbistan Huzurevi pilot çalışma olarak seçilmiştir. Bu pilot uygulama özellikle meydana gelme olasılığı olan tüm afetler için uygulanabilecek şekilde tasarlanmıştır. 

Keywords:

Citation Owners
Attention!
To view citations of publications, you must access Sobiad from a Member University Network. You can contact the Library and Documentation Department for our institution to become a member of Sobiad.
Off-Campus Access
If you are affiliated with a Sobiad Subscriber organization, you can use Login Panel for external access. You can easily sign up and log in with your corporate e-mail address.
Similar Articles








Sosyal Politika Çalışmaları Dergisi

Field :   Eğitim Bilimleri; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 537
Cite : 7.749
Sosyal Politika Çalışmaları Dergisi