Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 92
 İndirme 27
ABD'nin Küresel Hegemonik Üstünlüğünde Ticaret Savaşlarının Araçsallaştırılması
2020
Dergi:  
Uluslararası Kültürel ve Sosyal Araştırmalar Dergisi (UKSAD)
Yazar:  
Özet:

Trump yönetimi, Trans Pasifik Ortaklık Anlaşması’ndan çekilmiş, Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması’nı sorgulayarak yeniden bir anlaşma yapma yoluna gitmiş, kur manipülasyonu yapmış, ithal ettiği çelik ve alüminyum ürünlerine ek gümrük vergileri getirmiştir. Dünyanın en büyük iki ekonomisi olan ABD ve Çin birbirlerine milyarlarca dolarlık gümrük vergisi kotası getirmiştir. ABD’nin Çin ile girdiği ticaret savaşında, dış ticaret açığını kapatmak, Çin’in sınırlandırılması ve çevrelenmesi gibi hedefleri bulunmaktadır. Ekonomi ve ticarette korumacı politikalar izleyen ABD’ye, uluslararası ekonomide, ticarette ve siyasette; Çin, Fransa, Almanya ve Türkiye gibi devletler tepki göstermektedir. Dünyanın en büyük ekonomisine sahip olan ABD; kur avantajını, teknolojiyi, ekonomik ve ticari üstünlüğünü araçsallaştırarak korumacı politikalar izlemektedir. Böylece ABD, yeni korumacılık perspektifinden ekonomik milliyetçiliği ve ticaret savaşlarını kullanarak uluslararası sistemde hegemonik gücünü korumaya çalışmaktadır. Kapitalizmin en önemli ülkesi olan ABD’nin uyguladığı korumacı politikaların, bumerang etkisiyle uzun vadede en büyük zararı ABD’ye vereceği öngörülmektedir. Uluslararası ekonomide serbest ticaret ile karşılıklı bağımlı olan devletler, ABD’nin izlediği politikalara uymaya zorlanmaktadır. Serbest piyasa koşulları doğrultusunda yürütülen uluslararası ticaret, ABD’nin korumacı politikalarından zarar görmektedir. Çalışmada ABD’nin korumacı politikalarının, ABD ile özdeşleşen serbest piyasa ve özgürlük değerleriyle örtüşmediği, nihayetinde bu politikaların ABD’ye ekonomik ve siyasal anlamda kayıplar yaşatacağı sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The United States' global hegemonic superiority of trade wars
2020
Yazar:  
Özet:

Trump’s administration, withdrawn from the Trans-Pacific Partnership Agreement, questioned the North American Free Trade Agreement and went on the way to re-establish an agreement, made currency manipulation, brought additional customs taxes on the steel and aluminum products it imported. The United States and China, the two largest economies in the world, have brought to each other billions of dollars of customs taxes. The U.S. trade war with China has its objectives such as closing the foreign trade gap, limiting and circumventing China. Protecting policies in the economy and trade are reacting to the United States, in the international economy, trade and politics; countries like China, France, Germany and Turkey are reacting. The United States, which has the world’s largest economy, is pursuing protective policies by instrumentalizing its currency advantage, technology, economic and commercial superiority. Thus, the United States is trying to preserve its hegemonic power in the international system by using economic nationalism and trade wars from the new conservation perspective. The conservative policies implemented by the U.S., a capitalist country, are predicted to cause long-term great damage to the U.S. by the bumerang effect. In the international economy, states that are mutually dependent on free trade are forced to follow the policies that the United States follows. International trade conducted in accordance with free market conditions is damaged by the protective policies of the United States. The study concluded that the protective policies of the United States were not in line with the free market and freedom values identified with the United States, and that these policies would eventually cause economic and political losses to the United States.

Anahtar Kelimeler:

2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Uluslararası Kültürel ve Sosyal Araştırmalar Dergisi (UKSAD)

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 420
Atıf : 1.754
2023 Impact/Etki : 0.294
Uluslararası Kültürel ve Sosyal Araştırmalar Dergisi (UKSAD)