Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 30
 Görüntüleme 125
 İndirme 38
Değişen Yaşlılık Algısı: COVİD-19 ile Damgalanan Yaşlılar
2020
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

COVID-19 Virüsünün hızlı yayılması ve bir pandemi haline gelmesi tüm dünyanın ciddi önlemler almasına sebep olmuştur. Tüm dünya da olduğu gibi Türkiye’de de bu kapsamda çeşitli önlemler alınmıştır. Bu önlemlerden biri de yaşlıların dışarı çıkmamasıdır. Çünkü COVID-19 enfeksiyonu ile ilgili şimdiye kadar edinilen bilgiler, bazı insanların daha fazla hastalanma ve ciddi semptomlar geliştirme riski altında olduğunu göstermiştir. Bunlardan özellikle 65 yaş ve üzerindeki kişiler etkilenme oranının fazla olmasından dolayı uzmanlar tarafından risk altındaki gruplar arasında sayılmaktadır. Ancak COVİD-19 ile beraber toplumdaki yaşlı vurgusunun “yaşlılar için riskli” alandan “tehlikeli yaşlı” alanına doğru çekildiği görülmektedir. Özellikle salgından sonraki alınan 65 yaş üstündekilere uygulan sokağa çıkma yasağı ile beraber yaşlılar sosyal medyada ve gündelik yaşamda saygısız davranışlara ve hatta zorbalığa maruz kalmaya başlamıştır. Bu durum onların statü ve rollerinde çeşitli kayıpların göstergesi olmaktadır. Yaşlılara saygı göstermek ve onlara değer vermek bizim önemli toplumsal özelliklerimizdendir. Türk toplumunun aile yaşamında ve geleneğinde yaşlılara saygı göstermek bulunmaktadır. Çünkü onlar geçmiş ve gelecek arasındaki en önemli bağdır. Bu çalışmada 65 yaş üstü kısıtlama gelmesi ile yaşlıların gazete haberlerinde nasıl yer aldığına bakılmıştır. Bu konuda 16 tane haberin içerik analizi Maxqda nitel veri analizi aracılığıyla yapılmıştır. Yapılan içerik analizleri ile birlikte değişen yaşlılık algısına değinmek amaçlanmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Değişen Yaşlılık Algısı: COVİD-19 ile Damgalanan Yaşlılar
2020
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Changing Elderliness Perception: The Elders Stigmatized By Covid-19
2020
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

The rapid spread of COVİD-19 Virus and its becoming a pandemic caused the world to take serious measures. Like all over the world, various measures have been taken in this context in Turkey. One of these measures is that the elders do not go out because the information obtained so far about COVID-19 infection has shown that some people are at higher risk of getting sick and developing serious symptoms. Among these people, the people aged 65 and over are often considered to be among the groups at risk by specialists. However, with COVİD-19, it is seen that the emphasis of elderliness in the society is drawn from the area ‘risky for the elders’ to the area ‘dangerous elders’. Especially with the curfew imposed on people over 65 years old after the epidemic, the elders started to face disrespectful behaviours and even bullying in social media and in everyday life. This situation is an indicator of various losses in their status and roles. Respecting and valuing the elders is one of our important social characteristics. Respecting the elders is present in the family life and tradition of the Turkish society because they are the most important link between past and future. In this study, how the elders are included in the newspaper news with the ban over the age of 65 was given. Content analysis of 16 news on this subject was done through the qualitative data analysis of Maxqda. It is aimed to touch on the changing perception of aging with the content analysis.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 12.054
Atıf : 48.337
Turkish Studies