Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 60
 İndirme 29
SÜRDÜRÜLEBİLİR ÇEVRE VE KALKINMA BAĞLAMINDA EKONOMİYE KATKI; TÜRKİYE’NİN GERİ DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜ
2020
Dergi:  
Route Education and Social Science Journal
Yazar:  
Özet:

Geri dönüşüm; kullanılmış ve faydalılığını yitirerek çöp niteliğine erişmiş maddelerin çeşitli yöntemlerle yeni bi maddenin ortaya çıkarılmasıdır. Geri dönüşüm ile birlikte doğal kaynaklar, atık miktarı azalır, enerji tasarrufu sağlanır, ekonomiye katkı sağlanır ve üzerinde yaşadığımız dünyanın bize sağlamış olduğu kaynakları daha verimli kullanmamız ve son olarak gelecek nesillerin de kaynak sıkıntısı çekmemesi için önem arz eder. Çalışmanınn amacı Türkiye’nin geri dönüşüm yol haritasını ortaya koymak olacaktır. Bu bağlamda Türkiye’nin Ulusal Geri Dönüşüm Stratejik Belgesi ve Eylem Planı (2014-2017)’ndan ve sonuçlarından yararlanarak, ülkemiz için geri dönşüm sektörüne ilişkin güçlü/zayıf analizi yapılmıştır. Çevre duyarlılığı ve bilincindeki artış, geri dönüşüm sektörünün oluşmuş olması, teknoloji, kamusal yapılanma, sektöre yönelik teşvik ,STK’ların varlığı, sıfır atık projesinin varlığı, istihadama katkı güçlü olurken, halkın geri dönüşüme yönelik farkındalığının ve çevre bilincinin yeterli düzeyde olmaması, atıkların tümünün çöp olmadığının anlaşılamaması, ülkeye özel geri dönüşüm modelinin netleşmemesi, konu ile ilgili politika eksikliği, atıkların ayrı toplanmasına yönelik teknik yapı ve kaynak yetersizliği , Ar-ge ile ilgili çeşitli fonların olmaması , nüfus artışı ve kentleşme gibi faktörler zayıf yönler olarak tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

null
2020
Yazar:  
0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Route Education and Social Science Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 2.706
Atıf : 1.326
Route Education and Social Science Journal