Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 36
 İndirme 9
Üniversite Öğrencilerinin Finansal Okuryazarlığı: Balıkesir Üniversitesi Örneği
2019
Dergi:  
İnsan ve Toplum Bilimleri Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, üniversite öğrencilerinin finansal bilgi düzeyi ile sosyo-ekonomik ve sosyo-demografik özellikleri arasındaki ilişkiyi belirlemeyi amaçlamıştır. Araştırmanın örneklemini 2050 öğrenci oluşturmuş olup, çalışma genel tarama (survey) modeli kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Verilerin analizinde parametrik testler (t-testi ve ANOVA) ve parametrik olmayan testler (Mann, Whitney U ve Kruskal-Wallis H) kullanılmıştır. Çalışma sonuçları, öğrencilerin finansal okuryazarlık düzeyinin düşük olduğunu ortaya koymuştur. Cinsiyet, yaş, öğretim türü, eğitim alanı ve düzeyi, akademik başarı, çalışma hayatına ait deneyim, aile eğitim ve gelir düzeyi ve kredi kartı sahipliğinin finansal okuryazarlık seviyesi açısından temel belirleyiciler olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Ayrıca, televizyonun finansal okuryazarlık üzerinde diğer finansal bilgi kaynaklarından daha etkin olduğu saptanmıştır. Bu kapsamda, finansal okuryazarlığa ilişkin derslerin ve uygulama çalışmalarının müfredata yerleştirilmesinin öğrencilerin finansal okuryazarlık düzeyini artırtabileceği dikkate alınmalıdır.                        

Anahtar Kelimeler:

Financial Literacy Among University Students: A Sample Of Balikesir University
2019
Yazar:  
Özet:

The study aims to determine the correlation between financial knowledge levels and socio-demographic and socio-economic variables of university students.  Study sample consisted of a total of 2050 students and the study was carried out using a general survey model. In the analysis of data, parametric tests (t-test and ANOVA) and non-parametric tests (Mann Whitney U and Kruskal-Wallis H) were used. Study results indicated that financial literacy levels of Balikesir University students were low. It was concluded that gender, age, type of education, educational field and level, academic achievement, working experience, family education and income and credit card ownership were basic determinants of financial literacy level. In addition, it was determined that television was more effective on financial literacy, compared to other financial information sources. In this framework, it should be considered that including financial literacy courses and application studies in the curricula may increase the financial literacy levels of students.          

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






İnsan ve Toplum Bilimleri Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.642
Atıf : 7.592
2023 Impact/Etki : 0.372
İnsan ve Toplum Bilimleri Araştırmaları Dergisi