User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 64
 Downloands 24
LİSELERDEKİ FİZİK DERSLERİNDE AKILLI TAHTA KULLANIM DÜZEYİ ( KONYA İLİ ÖRNEĞİ )
2019
Journal:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Author:  
Abstract:

Bu araştırma Lise düzeyinde eğitim veren kurumlarda görev yapan fizik öğretmenlerinin fizik dersinde akıllı tahta kullanım durumlarını belirlemek ve akıllı tahta kullanımına yönelik görüşlerini araştırmak amacıyla yapılmıştır. Araştırma 2015-2016 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılında yapılmıştır.Araştırmanın çalışma grubunu Konya ili Karatay, Selçuklu, Meram Merkez ilçelerinde bulunan kamu ve özel liselerde görev yapan 106 fizik öğretmeni oluşturmaktadır. Araştırmada “lise düzeyi akıllı tahta kullanımına yönelik öğretmen görüşlerini belirleme anketi” kullanılmıştır. Anket ile toplanan verilerin istatiksel analizleri için SPSS 20. Kullanılmıştır. Araştırmanın sonuçlarına göre, öğretmenlerin çoğunluğunun akıllı tahta kullanımına dair olumlu görüş sergiledikleri belirlenmiştir. Araştırmaya katılan öğretmenler akıllı tahtanın çoklu ortam kullanımı, ders anlatımı, sunumu ve hazırlığı ile ilgili birçok kolaylık sağladığını belirtmişlerdir. Ders öğretiminin görüntü ve ses ile desteklendiğini, dikkat dağınıklığını engellediğini, odaklanmayı artırdığını, işlenen konuların somutlaştırabildiğini, öğrencilerin ilgi ve alakalarını çektiğini, görsel hafızaya katkı sağladığını, derslerin daha etkin şekilde anlatılabildiğini, sanal deneylerle laboratuvarlarda yapılamayanların yapılabildiğini, hızlı bir şekilde soru çözülebildiğini, konu tekrarlarının basit ve pratik olduğunu belirtmişlerdir. Ders işlenişi sırasında oluşabilen teknik sorunlardan dolayı ders sırasında aksaklık meydana geldiğinden öğrencilerin olumsuz etkilendikleri gibi görüşler de belirtilmiştir.

Keywords:

null
2019
Author:  
0
2019
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles












Journal of Social and Humanities Sciences Research

Field :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 2.160
Cite : 1.568
Journal of Social and Humanities Sciences Research