Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 870
 İndirme 76
 Sesli Dinleme 2
Hakimiyet-i Milliye Gazetesinde Büyük Taarruz
2014
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Hakimiyet-i Milliye Gazetesi, Millî Mücadele devrinin fevkalade önemi haiz gazetelerinin başında gelmektedir. 10 Ocak 1920 tarihinde yayın hayatına başlayan gazete, bizzat Mustafa Kemal Paşa tarafından kurdurulmuştur. Hakimiyet-i Milliye, Millî Mücadele hareketinin dayandığı fikrî temelleri, görüş ve kararları halka yaymak üzere çıkarılmıştır. Gazetenin tarihî kıymeti de buradan kaynaklanmaktadır. Hakimiyet-i Milliye, hedef ve ilkeleri bakımından Mustafa Kemal Paşa’nın daha önce Sivas’ta haftalık olarak çıkarttığı “İrade-i Milliye Gazetesi”nin devamı sayılabilir. Hakimiyet-i Milliye gazetesi Millî Mücadele’nin sözcüsü olması bakımından da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yarı resmî organı sayılarak “Anadolu’nun millî vicdanına tercüman” olmuştur. 6 Şubat 1921’den itibaren günlük olarak çıkmaya başlayan gazete, kısa bir süre içinde büyük kentlere ve bütün Anadolu’ya yayılmıştır. İlk imtiyaz sahibi ve müdürünün Recep Zühdü (Soyak) olduğu bilinen Hakimiyeti Milliye gazetesinin yazar kadrosunda Ağaoğlu Ahmet, Ziya Gevher, Ruşen Eşref, Ziya Gökalp, Adnan Adıvar, İzzet Ulvi, Mahmut Esat, Tevfik Rüştü, Yusuf Akçura gibi yeni devletin oluşumunda önemli hizmetlerde bulunmuş aydınlar yer almıştır. Yeni Türkiye devletinin yeni rejimi Cumhuriyeti de yine bütün dünyaya duyuran Hakimiyet-i Milliye olmuştur. Bu gazete TBMM’nin ve Cumhuriyeti kuran kadronun yayın organı olmuştur. Bu araştırmada Hakimiyet-i Milliye'de çıkan haber ve yorumlara dayanarak Ağustos-Eylül 1922 dönemi değerlendirilecektir.

Anahtar Kelimeler:

The Great Attack On Hakimiyet-i Milliye Newspaper
2014
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Hakimiyet-i Milliye newspaper is one of the newspapers having great importance during the period of National Struggle. Newspaper, which started publishing on January 10, 1920 were founded by Mustafa Kemal Pasha himself. Hakimiyet-i Milliye published in order to disseminate intellectual foundations based on the National Struggle movement, opinions and decisions to the public. The historical value of the newspaper also stems from this point. In terms of its aims and principles, Hakimiyet-i Milliye can be taken into account a sequel of journal of İrade-i Milliye, previously issued on a weekly basis by Mustafa Kemal in Sivas. Hakimiyet-i Milliye, also in terms of being a spokesman for the national struggle, has been the interpreter of Anatolia’s national conscience by being accepted the semi-official organ of the Grand National Assembly of Turkey. From February 6 1921, journal that began to publish on a daily basis, has spread to big cities and the whole of Anatolia in a short time. Intellectuals like Ağaoğlu Ahmet, Ziya Gevher, Ruşen Eşref, Ziya Gökalp, Adnan Adıvar, İzzet Ulvi, Mahmut Esat, Tevfik Rüştü and Yusuf Akçura, who provided important services in the process of establishing a new state took part in the newspaper staff writer of Journal of Hakimiyet-i Milliye, where Recep Zühdü (Soyak) is known as the first franchise owner and manager. Hakimiyet-i Milliye also has been announcing to the world the Republic that is the new regime of the new government of Turkey. This Journal became the publication agency of Grand National Assembly of Turkey and personnel who established the Republic. In this paper, the August-September 1922 period will be evaluated by relying on the news and comments in the National Sovereignty.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 12.054
Atıf : 48.415
Turkish Studies