Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 54
 İndirme 14
FAKİR BAYKURT’UN DUİSBURG ÜÇLEMESİ’NDE ALMANYA’DAKİ GÖÇMEN TÜRKLERİN KARŞILAŞTIĞI SORUNLAR
2015
Dergi:  
Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Burdur’un Akçaköy’ünde dünyaya gelen ve eğitiminin ardından meslek hayatına köy öğretmenliği ile başlayan Fakir Baykurt, 1960 ihtilâlinden sonra ilköğretim müfettişliğine getirilir. 1962-63 yıllarında Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Bloomington Indiana Üniversitesi’nde ders araçları konusunda uzmanlık eğitimi alır. Milli Folklor Enstitüsü uzmanlığı, ODTÜ Halkla İlişkiler ve Yayın Müdürlüğü görevlerinde bulunur. 1978 yılında Kültür Bakanlığı danışmanlığı yapar. 1979 yılında Türkiye Cumhuriyeti hükümeti tarafından Almanya’daki Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki Duisburg’a gönderilir. Burada “Yabancı Çocuk ve Gençlerin Teşviki ve Bölgesel Çalışma Kurumu”nda eğitim uzmanı olarak çalışır. Baykurt, elli yılı bulan yazarlık hayatının 20 yılını Almanya’da geçirmiştir. Bu sebeple Türkiye ve Almanya arasındaki sosyal ve kültürel farklılıkları iyi bilen aydınlar arasında yer alır. Öğretmenlik yaparken yazarlığı da sürdüren Baykurt, 13 roman, 15 hikâye ve 2 adet şiir kitabı yayımlamış; çocuk kitapları, araştırma ve gazete yazıları kaleme almıştır. Almanya’nın Duisburg şehrine ilk adım attığında 50 yaşında olan yazar, ömrünün neredeyse üçte birini burada geçirmiştir. Fakir Baykurt’un “Yüksek Fırınlar”, “Koca Ren” ve “Yarım Ekmek” adlarını taşıyan Duisburg üçlemesinde Türkiye’den Almanya’ya işçi olarak çalışmaya giden Türklerin hayatlarının, sancılı bir göç ve değişim sürecinden geçerek yeniden şekillenmesi edebi bir roman formu içerisinde tasvir edilmektedir. Bu çalışmamızda Türklerin, Alman toplumu içindeki durumu, sosyal ve kültürel farklılıkları, uyum sorunları ele alınarak irdelenmiş; bu konu ile ilgili yorum ve değerlendirmelerde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi