Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 7
 İndirme 1
COVİD-19 PANDEMİ DÖNEMİNDE OKUL ÖNCESİNDEKİ UZAKTAN EĞİTİM SÜRECİNİN İNCELENMESİ
2022
Dergi:  
Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma, Covid-19 pandemi döneminde okul öncesindeki uzaktan eğitim sürecinin incelenmesini amaçlamıştır. Araştırmaya bağımsız bir devlet anaokulundaki 5-6 yaş grubundaki 14 çocuk ve 1 okul öncesi öğretmeni katılmıştır. Durum çalışması olarak tasarlanan araştırmada gözlem ve görüşme yöntemi kullanılmıştır. Gözlemler, 2020-2021 eğitim öğretim yılı içerisinde uzaktan yürütülen çevrimiçi videolar üzerinden yapılmıştır. En fazla 40 dakika süren 10 video detaylı şekilde incelenmiştir. Videolar incelendikten sonra yalnızca öğretmenle yarı yapılandırılmış ve çevrimiçi görüşme gerçekleştirilmiştir. Elde edilen veriler içerik analizi yöntemiyle çözümlenmiştir. Bulgulara göre Covid-19 Pandemi döneminde uzaktan eğitime katılım düşük kalmıştır. Aileler eğitim süreci içerisinde yer alırken çocukların aktif katılımı için çaba göstermişlerdir. Uzaktan eğitim sürecinde yürütülen etkinliklerde okuma yazma çalışmalarına ağırlık verilmiş ve öğretmen teknik aksaklıklar nedeniyle uzaktan eğitim sürecini yönetmekte güçlük çekmiştir. İlişkilerin yalnızca dijital ortam üzerinden yürütülmesi ise sosyalleşmeyi zayıflatmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Pre-school During The Covid-19 Pandemic Examination Of The Distance Education Process
2022
Yazar:  
Özet:

This research aimed to examine the distance education process in preschool during the Covid-19 pandemic period. 14 children aged 5-6 years and 1 preschool teacher in an independent public kindergarten participated in the research. In the research, which was designed as a case study, observation and interview methods were used. Observations were made through online videos in the 2020-2021 academic year. 10 videos lasting at most 40 minutes were examined in detail. After reviewing the videos, only a semi-structured and online interview was conducted with the teacher. The obtained data were analyzed by content analysis method. According to the findings, participation in distance education remained low during the Covid-19 Pandemic period. While the families were involved in the education process, they made an effort for the active participation of the children. In the activities carried out in the distance education process, literacy studies were emphasized, and the teacher had difficulty in managing the distance education process due to technical problems. Conducting relationships only through digital media has weakened socialization.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.477
Atıf : 13.375
Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi