Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
 İndirme 6
COVID-19 Pandemi Döneminde Okul Öncesi Çocukların Ebeveynlerinin Erken Çocukluk Eğitimine Bakış Açıları
2022
Dergi:  
Ege Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, COVID-19 pandemi döneminde çocuğu okul öncesi eğitim kurumuna devam eden ebeveynlerin uzaktan eğitim deneyimlerine, uzaktan eğitimin okul öncesi dönem çocukları için uygulanabilirliği ile uygunluğuna ve çocuk-ebeveyn etkileşimi konularına ilişkin bakış açılarını incelemektedir. Araştırmada, COVID-19 Sürecinde Okul Öncesi Dönem Çocuklarının Pandemi ve Uzaktan Eğitim Sürecine Adaptasyonuna İlişkin Ebeveyn Görüşleri anketi kullanılmıştır. Bu anket, üç bölümden, 49 maddeden oluşmuştur ve 146 veli tarafından doldurulmuştur. Betimsel nitelikteki bu araştırma, nicel veri analizi yapılarak desteklenmiştir. Araştırma sonuçlarına göre ailelerin çoğu, uzaktan eğitim süreçlerinin çocukların öğrenme süreçleri ve gelişimleri açısından yeterince verimli olmadığını düşünmektedirler. Aileler aynı zamanda yüz yüze eğitimin yerini alan uzaktan eğitimde, farklı türde etkinlikler yapılmasına rağmen bunların çocuklara katkısının eski normale kıyasla sınırlı düzeyde olduğunu düşünmektedirler. Ek olarak, ekran zamanının zorunlu olarak artmasının ve uzaktan eğitimde etkileşimin ve iletişimin yeterli düzeyde olmamasının çocukta birtakım davranışsal ve duygusal tepkilere neden olduğunu da düşünmektedirler. Eski normalde dahi okul öncesi eğitime erişim oranının düşük olduğu ülkemizde, uzaktan eğitim uygulamalarının fırsat eşitliğini daha da bozduğu aileler tarafından belirtilmiştir. Bu çalışmanın, erken çocukluk döneminde uzaktan eğitim yaklaşımlarının işlevselliğinin ve etkililiğinin gözden geçirilmesinde, içerik ve hedef kitlesinin belirlenmesinde katkısı olacağı düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Perspectives Of Preschool Children’s Parents On Early Childhood Education During Covid-19 Pandemic
2022
Yazar:  
Özet:

This study examines the parents’ perspectives on the adaptability and suitability of distance education for preschool children, distance education experiences at earlier ages and child-parent interaction during the COVID-19 pandemic. As for the data collection tool, the study used the questionnaire titled The perceptions of Parents regarding their Preschool Children’s Adaptation to the Pandemic and Distance Education Practices during COVID-19 Crisis. A total of 146 parents replied to the questionnaire, which consists of three parts and 49 items. This descriptive study was conducted through quantitative data analysis. The results of the study showed that parents believe distance education practices are not efficient enough regarding improvement in children’s learning processes and development areas. In addition, they believe that, despite the presence of various activities, the contribution of distance education to their children’s development is quite limited when compared to face-to-face education in old normal. Also, parents opine that increasing amount of screen watching time, insufficient interaction and communication in distance education trigger some behavioral and emotional reactions in children. The findings highlight the re-examination of the functionality of distance education approaches and implementations in early childhood and the determination of their content and target audience intently.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Ege Eğitim Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 418
Atıf : 6.115
2023 Impact/Etki : 0.618
Ege Eğitim Dergisi