Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 73
 İndirme 31
Okul Öncesi Öğretmenlerinin Sınıf Yönetimi Becerilerinin Değerlendirilmesi: KKTC Örneği
2016
Dergi:  
Kastamonu Education Journal
Yazar:  
Özet:

Araştırmanın temel amacı, okul öncesi eğitim kurumlarında görev yapan okul öncesi öğretmenlerinin sınıf yönetimi becerilerinin demografik değişkenlere göre incelenmesidir. Araştırma betimsel yöntem benimsenmiş ve araştırmanın grubunu KKTC örneklemi oluşturmaktadır. Araştırmada veri toplama aracı olarak kişisel bilgi formu ile birlikte Okul Öncesi Öğretmenleri için Sınıf Yönetimi Becerileri Ölçeği kullanılmıştır. Araştırmanın verilerinin analizi sonucunda okul öncesi öğretmenlerinin sınıf yönetimi becerileri üzerinde öğretmenlerin demografik değişkenlerden cinsiyet, hizmet içi kurs, çalışılan yaş grubu ve sınıfta bulunan çocuk sayısı gibi değişkenler arasında farklılığın olmadığı, buna karşın öğrenim düzeyi, mezun olunan lisans programı, mesleki deneyim gibi değişkenler arasında ise farklılıkların olduğu saptanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

evaluation of the classroom management skills of teachers before school examples
2016
Yazar:  
Özet:

the main purpose of research is to study according to the demographic variables of the classroom management skills of preschool teachers who are tasked in preschool educational institutions, research scriptural method is adopted and the research group forms kktc sample, as data collection tool in research, as a personal information form, and the class management skills scale for preschool teachers was used as a result of the analysis of the data of the research, teachers in the classroom management skills of preschool teachers were determined that there are no differentity among variables such as the age group and the number of children in the classrooms that were not working in the age group and the level of education

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Kastamonu Education Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.866
Atıf : 20.226
2023 Impact/Etki : 0.067
Kastamonu Education Journal