Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 8
İNCE ÖĞÜTME TEKNOLOJİSİNDE KARIŞTIRMALI ORTAM DEĞİRMENLERİ VE CEVHER HAZIRLAMADAKİ UYGULAMALARI
2008
Dergi:  
İstanbul Yerbilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

ÖZ: Karıştırmalı ortam değirmenleri minerallerin ve diğer malzemelerin birkaç mikron altı tane boyutuna çok ince öğütülmeleri için cevher hazırlama, plastik, seramik, boya, gıda ve kozmetik gibi farklı endüstri kollarında yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Bu değirmenler hız, geometri ve ortam karıştırma ya da karıştırıcı şekliyle tanımlanan farklı türlerde sınıflandırılırlar. Karıştırmalı değirmenlerin düşey ve yatay değirmenler olmak üzere iki temel tipi vardır. Karıştırmalı değirmenlerde öğütme için harcanan spesifik enerji yüksek şarj hacminden dolayı geleneksel değirmenlerde harcanan enerjiden daha azdır. Öğütme işleminde mineralin türü, spesifik enerji girdisi, ortam boyutu ve şarj oranı önemli rol oynamakta ve değirmen içinde oluşan stres şiddeti ve sayısını etkilemektedir. Bu çalışmada, karıştırmalı değirmenlerin genel özellikleri ve öğütmeyi etkileyen parametreler tartışılarak cevher hazırlama ve diğer endüstrideki uygulamaları değerlendirilmiştir.   Anahtar Kelimeler: Çok ince öğütme, karıştırmalı değirmenler

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






İstanbul Yerbilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 173
Atıf : 226
İstanbul Yerbilimleri Dergisi