Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
RELATIONSHIP BETWEEN FOREIGN BODY INGESTION AND CULTURE
2005
Dergi:  
Gazi Medical Journal
Yazar:  
Özet:

Aim: Evaluation of the results of our experiences with foreign body (FB) ingestion in this country. Patients and methods: The medical records of 73 patients treated for FB ingestion between January 1985 and December 2003 were evaluated retrospectively. Results: Fifty-nine percent of the patients were boys, and the majority of them had ingested coins and safety pins. The age of 41% of the patients ranged from 1.5 months to 2 years. Rigid esophagoscopy was performed to remove the FBs. Laparotomy was required in 2 patients with safety pin ingestion. Conclusion: Coins were the most commonly ingested FBs. In addition to surgical and medical aspects, cultural differences should also be con- sidered in FB ingestion as the type of ingested object varies in different populations. Key Words: Foreign-Body Ingestion, Children, Cultures   KÜLTÜR VE YABANCI CİSİM YUTULMASI ARASINDAKİ İLİŞKİ Amaç: Kliniğimizde yabancı cisim yutulmasına bağlı olarak tedavi edilen hastaların sonuçlarını bildirmek. Materyal ve metod: Ocak 1985 - Aralık 2003 yılları arasında yabancı cisim yutulmasına bağlı tedavi edilen 73 hastanın kayıtları retrospektif olarak incelendi. Bulgular: Hataların %59’u erkek olarak bulunurken en sık yutulan ya- bancı cisimler sırasıyla demir para ve çengelli iğne olarak bulundu.Has- taların %41’inin yaşı 1.5 ay ile 2 yaş arasında toplanmaktaydı. Yabacı cisim çıkarılması için tüm hastalara rijid özefagoskopi yapılırken sadece çengelli iğne yutan iki hastada laparatomi gerekti. Sonuç: Kültürel fark gözetmeksizin en sık yutulan yabancı cisim demir paradır. Diğer sıklıkta yutulan yabancı cisimler ise kültürel farklılıklar göstermektedir. Anahtar Kelimeler: Yabancı Cisim Yutulması, Çocuk, Kültür.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Gazi Medical Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.186
Atıf : 523
Gazi Medical Journal