Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 16
 İndirme 2
İKİNCİ ÜRÜN KOŞULLARINDA FARKLI EKİM ZAMANLARININ PAMUĞUN (Gossypium hirsutum L.) BAZI ERKENCİLİK ve AGRONOMİK ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ*
2015
Dergi:  
Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, buğday hasadı sonrasında ikinci ürün olarak yetiştirilen pamukta (Gossypium hirsutum L.), farklı ekim zamanlarının, pamuğun bazı erkencilik ve agronomik özellikleri üzerine etkisinin saptanması amacıyla, 2012 yılında Aydın koşullarında yapılmıştır. Çalışmada materyal olarak erkenci olgunlaşma grubuna ait 10 pamuk çeşidi/hattı (Özbek 100, Özbek 105, Cosmos, ST373, Flash, Flora, Gloria, Julia, Famosa çeşitleri ve ADÜ Erkenci hattı) kullanılmıştır. Ekim, 1 Haziran ve 15 Haziran tarihlerinde yapılmak üzere deneme, iki faktörlü tesadüf blokları deneme desenine göre üç tekerrürlü olarak kurulmuştur. Çalışmada, ilk taraklanma tarihi, ilk çiçeklenme tarihi, ilk koza açma tarihi, erkencilik oranı (ilk el kütlü oranı), bitki boyu, odun ve meyve dalı sayıları ile kütlü pamuk verimi incelenmiştir. Ekimin gecikmesiyle bitki boyu, odun dalı, meyve dalı sayıları ve kütlü pamuk veriminin önemli oranda azaldığı; taraklanmanın daha erken olduğu, çiçeklenmenin ise önemli oranda geciktiği saptanmıştır. Verim yönünden çeşitler arasında önemli farklılık olmamasına karşın, en iyi performansı Cosmos, ST373, Gloria ve Famosa çeşitleri ile ADÜ Erkenci hattı göstermiştir.

Anahtar Kelimeler:

The effect of different periods of October in the conditions of the second product on the primary adolescent and agronomic characteristics of the potato (Gossypium hirsutum L.)
2015
Yazar:  
Özet:

This study was carried out in 2012 in clear conditions in cotton (Gossypium hirsutum L.), which was grown as the second product after grain harvest, with the aim of determining the effects of different October times on cotton’s some early and agronomic characteristics. The study used 10 potato varieties/hats (Uzbek 100, Uzbek 105, Cosmos, ST373, Flash, Flora, Gloria, Julia, Famosa varieties and ADU Early Line) as material. The trial to be carried out on October, June 1 and June 15 was established in three rounds according to the trial pattern of two-factor random blocks. In the study, the date of the first scraping, the date of the first flowering, the date of the first cottage opening, the rate of premature (first hand mass ratio), the length of the plant, the number of wood and fruit branches and the mass cotton production were studied. With the delay of October, the length of the plant, the branch of wood, the number of branches of fruit and the massive cotton production have been significantly reduced; the scratching is earlier, and the flowering is significantly delayed. Although there is no significant difference between varieties in terms of efficiency, the best performance has been shown by the ADU Early Line with the Cosmos, ST373, Gloria and Famosa varieties.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 496
Atıf : 1.997
2023 Impact/Etki : 0.19
Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi