Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
 İndirme 6
Eğitime yönelik yapılan dijital öyküleme çalışmalarının bibliyometrik haritası
2023
Dergi:  
Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, Web of Science veri tabanında eğitimde dijital öyküleme kullanımına ilişkin yayınlanmış çalışmaların bibliyometrik analizini yapmaktır. Araştırma betimsel tarama modelinde gerçekleştirilmiştir. Web of Science veri tabanında belirli sınırlamalar yapılarak txt dosyası oluşturulmuştur. İstatistik programı olan R - Studio içerisindeki bibliyometrix paketi kullanılarak analizler yapılmıştır. Yapılan analizler sonucunda, konuya ilişkin ilk yayının 2005 yılında yapıldığı, en fazla atıfta alan yazar Robin, B., ve en fazla yayın yapan yazar ise 7 çalışma ile Gachago D. olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Konu ile ilişkin olarak makalelerin yayınlandığı ilk 3 dergi ise “Dijital Education Review”, “Educational Media International” ve “Art and Humanities in Higher Education” olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Konuya ilişkin güncel kelimeler; bilgi, çok modluluk, araç, öğretmenler, okuryazarlık, İngilizce, öğrenme-motivasyon, eğitim, öğrenciler, teknoloji, çoklu okuryazarlık, proje, okul, deneyimler, etki, beceriler ve çocuklar odağında gerçekleştiği sonucuna ulaşılmıştır. Konu ile ilgili yapılan çalışmalarda en çok kullanılan kelime “teknoloji” dir. Daha sonra eğitim ve öğrenci, okul, İngilizce, öğretmen, dil, sınıf gibi kelimelerin çalışmalarda kullanıldığı sonucuna ulaşılmıştır. Araştırma her yönüyle benzer çalışma yapmayı planlayan araştırmacılar için rehber olacağı düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

A bibliometric map of digital history studies for education
2023
Yazar:  
Özet:

The purpose of this research is to make a bibliometric analysis of published studies on the use of digital history in education on the Web of Science database. The research was carried out in a visual scan model. A txt file is created by making certain limitations in the Web of Science database. The analysis was made using the bibliometrix package in the R-Studio, the statistical program. The results of the analysis found that the first publication on the subject was made in 2005, with the author Robin, B., and the author with the most publications, Gachago D., with 7 studies. The first three publications on the subject were “Digital Education Review”, “Educational Media International” and “Art and Humanities in Higher Education”. Current words on the subject have been achieved to the result that knowledge, multi-modality, tools, teachers, literature, English, learning-motivation, education, students, technology, multi-literature, project, school, experiences, effects, skills and children are focused on. The most commonly used word is “technology”. Then the conclusion was achieved that words such as education and student, school, English, teacher, language, class was used in studies. It is believed that the research will be a guide for researchers who plan to do similar studies in all aspects.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Güzel Sanatlar; Filoloji

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 188
Atıf : 154
2023 Impact/Etki : 0.257
Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi