Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 1
MERSİN ÜNİVERSİTESİ YENİDOĞAN YOĞUN BAKIM ÜNİTESİNDE TEDAVİ EDİLEN ÇOK DÜŞÜK DOĞUM AĞIRLIKLI BEBEKLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ
2006
Dergi:  
İstanbul Tıp Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmanın amacı, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitemizde tedavi edilen 500-1500 gram arasındaki bebeklerin özelliklerini, yapılan girişimleri, sağ kalım ve sekel oranlarını saptamaktı. Gereç ve yöntem: Mart 2002 ve Ağustos 2006 tarihleri arasındaki perinatal veriler toplandı. Her hastaya ait sosyodemografik faktörler, perinatal olaylar, uygulanan tedaviler ve sepsis, kafa içine kanama (İKK), nekrotizan enterokolit (NEK), prematüre retinopatisi (ROP), kronik akciğer hastalığı (KAH) ve mortalite oranları kaydedildi. Bulgular: Çalışmaya 185 bebek alındı. Bebeklerin % 74’ü (n:134) taburcu edildi. Ölen bebeklerin çoğu ilk 3 gün içinde kaybedildi. Bebeklerin % 47,6’sına (n:88) mekanik ventilasyon uygulandı, % 34,1’ine (n:62) surfaktan tedavisi verildi. Tüm bebeklerin % 16,8’inde (n:31) KAH ve % 5,4’ünde (n:10) İKK gelişti. Sağ kalan bebeklerin ortanca yatış günü 29 gün, ölen bebeklerin ise 2 gündü. Sonuç: 2002-2006 yıllarında 500-1500 gram ağırlığındaki bebeklerin sağ kalım oranları, önceki yıllarda ülkemizden bildirilen oranlara göre daha iyi bir düzeye gelmiştir. Gebelik yaşı ve doğum ağırlığıyla yakın ilişki gösteren sağ kalım ve morbidite oranlarımız, ülkemizden bildirilen diğer çalışmaların sonuçlarıyla benzer niteliktedir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










İstanbul Tıp Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 708
Atıf : 900
İstanbul Tıp Fakültesi Dergisi