Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 60
 İndirme 16
İSLAM DÜŞÜNÜRÜ BELHİ’NİN (849-934) RUH SAĞLIĞINA YÖNELİK GÖRÜŞLERİNİN MODERN PSİKOLOJİ DOĞRULTUSUNDA DEĞERLENDİRİLMESİ
2016
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Studies have been done in both traditional and modern sources regarding physical and mental health of human beings because it has long been a field of interest of humanity. Especially in today's rapid life cycle because of modern life, an increase in psychological problems, anomie, the quest for meaning have highlighted the importance of physical and mental health. Today at the point we have reached, we can easily say that there is significant knowledge about physical and mental health in both theoretical and practical areas. The topic is also an important element in the area of Islamic culture of research. However, it is difficult to say that there is enough information on this issue because Islamic traditional sources are not being focused on enough and what Islamic tradition says about the topic is mostly overlooked. However, throughout centuries, Islamic scholars have contributed significantly to human physical and mental health with the inspirations drived from the Holy Qur’an. Nevertheless, it is pleasing to see that recently, there is a growing interest and research in this field. In this paper, Ahmed Abu Zayd al-Balkhi's (849-934) ideas about mental health in his work “Sustenance for Body and Soul” are examined and evaluated in accordance with the findings of modern psychology.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 224
Atıf : 325
2023 Impact/Etki : 0.18
Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi