Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 14
 Görüntüleme 22
 İndirme 1
BÜYÜYEN YOKSULLUK -YOKSUNLUK SORUNU VE SOSYAL HAKLARIN SINIRLARI
2010
Dergi:  
Siyasal: Journal of Political Sciences
Yazar:  
Özet:

Yoksulluk veya gelir adaletsizliginin insan haklariyla iliskisi büyük; ancak bu iliskinin kabulü de, insan haklarinin, özellikle sosyo-ekonomik haklarin kendisi de sorunlu. Bu nedenle üzerinde çok konusulan ve farkli fikirlerin ortaya çiktigi bir alanla karsilasmaktayiz. Bu yazi çerçevesinde, bu konuda ortaya çikan tartismalara, yaklasimlar ve sorunlara deginmeye çalistim. Ancak yoksulluk gibi hem çok yaygin hem de iyi tanimlanmamis bir sorun karsisinda bu tartismalarin sinirlari oldugu da ortada. En önemli sinirlama da, yoksullukla ilgili tartismalarin çogunda bugünkü ekonomik sistem ve politikalarla iliski kurulmamasiyla ilgili. Küresellesme sürecinde bir yanda zenginlik öte yanda yoksullugun artmasi gibi bir olgu ile karsilasilmasi, yoksullugun uluslararasi kuruluslarca yeniden “kesfedilmesine” yol açiyor; ancak genellikle bu büyük derdin neo-liberal politikalar ve küresellesen kapitalizm gibi sisteme iliskin bir sorun olarak görülmemesi de terc ih ediliyor. Böyle olunca çare de “insani yardim” oluyor. Hatta sorunu insan haklarina baglayanlar iç in de, ciliz uluslararasi yardimlarin artmasi meselesi gündeme kaplamakta. Özetle bu makalede, yoksullugun en basta günümüzdeki egemen sistemin neden oldugu bir küresel ekonomik adaletsizlik oldugunu ve sistem elestirileriyle birlikte düsünülmediginde sorunu tanimlamanin da, çözümlemenin de mümkün görünmedigini vurgulamaya çalistim. Günümüzün egemen anlayisinin henüz bu noktaya gelmekten uzak kaldigi gibi bir gerçek karsisinda, sorunu bu çerçevede tartismanin önemi de büyük.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Siyasal: Journal of Political Sciences

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 395
Atıf : 1.896
2023 Impact/Etki : 0.039
Siyasal: Journal of Political Sciences