Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 40
 İndirme 4
HPLC Analysis of Phenolic Compounds from Gypsophila aucheri Boiss. and Investigation of Antioxidant and Cytotoxic Activity of Gypsophila aucheri Boiss. exracts
2018
Dergi:  
Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, Gypsophila aucheri Boiss. ekstrelerinin antioksidan ve antiproliferatif aktivitelerinin yanı sıra RP-HPLC tekniği ile fenolik içeriğini araştırmak için tasarlanmıştır. Ekstrelerin antioksidan aktiviteleri 1,1-difenil-2-picrilhidrazil (DPPH) ve 2,2′-azinobis- (3-etilbenzotiazolin-6-sülfonik asit) (ABTS) radikallerini giderme, Bakır(II) iyonlarını indirgeme (KUPRAK) ve Fe2+ iyonlarını şelatlama kapasiteleri üzerinden değerlendirildi. Antiproliferatif aktivite için, ekstrelerin MCF-7 (insan meme kanseri), HT-29 (kolon kanseri) ve HepG2 (karaciğer kanseri) hücrelerine karşı test edildi. Antioksidan aktivite sonuçları, Gypsophila aucheri metanol ekstresinin DPPH ve ABTS testlerine göre su ekstraktından daha güçlü antioksidan aktivite gösterdiğini, su ekstresinin ise KUPRAK ve metal şelatlama aktivitesi testlerinde metanol ekstresinden daha üstün olduğu gözlendi. Sitotoksisite testleri sonucunda, metanol ekstresinin su ekstresine kıyasla daha düşük IC50 değerleriyle test edilen tüm kanser hücre hatlarına karşı daha güçlü antiproliferatif aktivite sergilediğini gösterdi. Bununla birlikte, her iki ekstrenin de pozitif kontrollere kıyasla orta düzeyde biyolojik aktivite sergilediği saptandı. Elde edilen veriler, Gypsophila aucheri Boiss.’in yüksek fitokimyasal içeriğiyle birlikte çarpıcı antioksidan ve orta antiproliferatif potansiyelleri nedeniyle bu bitki kaynağının gıda ve nutrasötik endüstri için umut verici bir kaynak olarak değerlendirilebileceğini göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 829
Atıf : 1.102
Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi