Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 21
İSLAMOFOBİ, ZENOFOBİ ve IRKÇILIĞIN İNSAN HAKLARI BAĞLAMINDA KARŞILAŞTIRMALI BİR ANALİZİ
2022
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

İnsanoğlunun “öteki” olarak algıladığı kişi ve gruplara yönelik korku, nefret ve düşmanlık duyguları beslemesi tarihsel sürecin her döneminde var olan bir gerçekliktir. Bu tarz ayrımcılık içeren ötekileştirici duygular, içsel bir his olarak var olabilir. Burada sorun bu hissin somut eylemler ile dışa vurulması ve bunun sonucu öteki olarak görülen kişi ve kişi gruplarına yönelik insan hakları ihlalleri barındıran uygulamaların ortaya çıkmasıdır. Özellikle bu tarz duyguların İslamofobi, zenofobi ve ırkçılık gibi anlayışlarla sistematik hale gelmesi ise bu insan hakları ihlallerinin tepe noktası olarak kabul edilebilir. Bu kapsamda çalışmanın temel amacı İslamofobi, zenofobi ve ırkçılık olgularının birbirinden bağımsız yapılar olarak mı yoksa birbirini destekler nitelikteki benzer anlayışlar olarak mı kabul edilmesi gerektiği sorunsalına cevap aramaktır. Çalışmanın temel varsayımı İslamofobi, zenofobi ve ırkçılık olgularının temelde benzer şekilde insanların zihnine yerleştirilen suni algılar olduğudur. İdeolojik ve siyasi amaçlarla bu üç olgunun öteki yaratmak ve bu düşman sayesinde belirli politik hedeflere ulaşmak adına özellikle siyasi elitler tarafından kurgulandığı çalışmanın bir diğer varsayımıdır. Bu bağlamda çalışmada temel olarak İslamofobi, zenofobi ve ırkçılık olguları, özellikle benzerlikleri üzerinden, karşılaştırmalı olarak analiz edilecektir. Özellikle Batılı gelişmiş ülkelerde ortaya çıkan İslamofobi, zenofobi ve ırkçılık eğilimleri somut pratikler üzerinden örneklendirilecek ve son yıllarda yaşanan olumsuz gelişmeler analiz edilecektir.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Filoloji; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 788
Atıf : 7.162
2023 Impact/Etki : 0.344
Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi