Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 52
 İndirme 15
ERZİNCAN KENTİ ÇOCUK OYUN ALANLARININ İNCELENMESİ
2016
Dergi:  
Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Oyun çocukların gelişim ve öğrenmelerine büyük katkı sağlamaktadır. Her insanın bir işi olduğu düşünülürse, çocuğun işi ‘oyun’ dur denilebilir. Özellikle dış mekânlarda gerçekleşen oyunlar çocuklarda doğa ile kaynaştırma, yaratıcılıklarını geliştirme, becerilerini destekleme, çevrelerini algılamalarına yardımcı olma, öğrenme sürecine doğal yollarla katkı sağlama, farklı etkinliklere yönelme gibi olumlu etkileri bulunmaktadır. Hızla gelişen dünyada, betonlaşmanın artması ile doğal oyun alanları yok olmuştur. Çünkü bu alanlar artık hayatın önemli bir parçası olarak görülmemektedir. Oysaki çocuklar için doğal oyun mekânları, açık havada, yeşilin bol olduğu yerlerde oynanan oyunlar onlarındoğal hakkıdır. Bu çalışmada amaç, Erzincan ili çocuk oyun alanlarının biçimsel özellikleri açısından irdelenmesidir. Tarama modelindeki çalışma grubunu Erzincan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı toplam 20 mahallede bulunan 72 çocuk oyun alanı oluşturmaktadır. Çalışmada tesadüfi örnekleme yolu ile 10 mahalleden seçilen 3, toplamda 30 çocuk oyun alanı ele alınmıştır. Bu çalışmada mahalle aralarında bulunan, çocukların ve ailelerinin kolaylıkla ulaşabileceği, oyun donanımlarının bulunduğu çocuk oyun alanları seçilmiştir. Araştırma kapsamındaki çocuk oyun alanlarının büyük çoğunluğunun sınırlı sayıda temel oyun materyallerinde oluştuğu görülmektedir. Engelli çocuklar için hazırlanmış oyun donanımlarının sayısı oldukça yetersizdir. Ayrıca çocuk oyun alanlarının, ebeveynlerin çocuklara eşlik etmelerine yardımcı olacağı bank, kamelya, çiçek, çit ve güvenlik önlemleri açısından yeteli olmadığı görülmüştür. Mutlu yetişkinlik mutlu çocukluktan doğar ilkesinden hareketle çocuklar için güvenli, sağlıklı, becerilerini destekleyecek, hareket kısıtlılığı olan çocukları da göz önünde bulunduran çocuk oyun alanlarına ihtiyaç vardır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 421
Atıf : 1.307
Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi