Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 7
Some minerals and fatty acid compositions of five different wild edible mushrooms species collected in Tokat and Yozgat provinces in Turkey
2021
Dergi:  
Anatolian Journal of Botany
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, beş yabani yenilebilir mantar türünün (Agaricus benesii (Pilát) Pilát, Amanita vaginata (Bull.) Lam., Leccinum aurantiacum (Bull.) Gray, Macrolepiota phaeodisca Bellù, Sarcodon imbricatus (L.) P. Karst.)’un yağ asitleri bileşimini ve bazı minerallerini belirlemek için yapılmıştır.. Araştırma materyalimiz olan mantar örnekleri Tokat ve Yozgat illerinin farklı yörelerinden toplanmıştır. Kuru mantar örneklerinde mineraller atomik absorpsiyon spektrofotometrik (AAS) ve yağ asitleri Gaz kromatografik-kütle spektrometri sistemi (GC-MS) ile tespit edilmiştir. Analizler sonucunda altı farklı mineral (Cu, Mn, Zn, Ni, Fe, Al) ve altı farklı yağ asidi (pentadekanoik, palmitik, palmitoleik, stearik, oleik ve linoleik asit) tanımlanmıştır. Agaricus benesii ve M. phaeodisca'nın basidiokarplarında dominant yağ asidi linoleik asit (C18: 2) olup, sırasıyla% 62.58,% 45.02 olarak belirlenmiştir. A. vaginata, L. aurantiacum ve S. imbricatus'un basidiokarplarında dominant yağ asidi oleik asit (C18: 1) olup, sırasıyla% 54.32,% 46.98 ve% 48.67 olarak belirlenmiştir. S. imbricatus'un basidiocarp'ında en bol bulunan mineral 112.29 mg/kg ile Çinko (Zn) idi. Ayrıca 93.77–3349.02 mg/kg arasında değişen miktarlarda alüminyumun (Al) diğerlerinde en bol bulunan mineral olduğu bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Anatolian Journal of Botany

Dergi Türü :   Uluslararası

Anatolian Journal of Botany