Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 4
1930 YILI TÜRK-YUNAN DOSTLUK ÇABALARI
2012
Dergi:  
Güneydoğu Avrupa Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Lozan görüşmeleri sırasında imzalanan "Türk ve Yunan Halklarının Mübadelesine İlişkin Sözleşme ve protokol" ve bundan kaynaklanan diğer sorunlar, sonraki dönemde iki ülke arasında yaşanan en önemli sorun olacaktır. Bununla birlikte I. Dünya Savaşı sonrası diğer yerlerde olduğu gibi Balkanlarda da gergin bir ortam vardı. Bu ortamda komşu ülkelerle dostluk tesisi üzerine bir siyaset izleyerek kendisine güvenli bir alan yaratmak isteyen Türkiye , Yunanistan'la aralarındaki mübadeleye ilişkin sorunları bir an evvel çözmek istiyordu. Dış siyasal konjonktürün bunu gerektirdiğini fark etmekle birlikte Yunanistan ise, iç siyasal durum , sosyal yapı ve ekonomik sıkıntıların da büyük etkisiyle 1929'a kadar mübadele sürecini gerçekçi ve pratik bir şekilde yürütemeyecekti. Bu makalede , mübadele süreci ve bu süreçte ortaya çıkan bazı sorunların iki ülke ilişkilerinde yarattığı gerilimden başka, 1929'un sonlarında birden hızlanan ve 1930 anlaşmaları ile sonuçlanan yakınlaşma , altında yatan nedenlerle irdelenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

0
2012
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Güneydoğu Avrupa Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 214
Atıf : 135
2023 Impact/Etki : 0.038
Güneydoğu Avrupa Araştırmaları Dergisi