Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
Gazetelerin İnternet Sitelerinde Afgan Göçmenlerin Temsili
2022
Dergi:  
Galatasaray Üniversitesi İleti-ş-im Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makalenin konusu haber medyasının Afgan göçmenleri haberleştirmedeki yayın politikasıdır. Haber sosyolojisi literatüründe medyanın olayları, insanları, göçmenleri nasıl sunduğunun önemine dikkat çekilir çünkü insanların içinde yaşadıkları dünyaya, diğer insanlara ve nesnelere dair algı ve düşünceleri önemli oranda medyadan edindikleri haber ve enformasyona yaslanır. Bu nedenle de göçmen veya mültecilerin ev sahibi ülkenin haber medyasında nasıl haberleştirildiği önemli bir konudur. Araştırmada 2015-2021 yıllarını kapsayan 6 yıllık dönemde, ulusal ölçekte yayın yapan 4 gazeteden (Cumhuriyet, Hürriyet, Sabah ve Yeni Şafak) konusu Afgan göçmenler olan 926 adet haber içerik analizi araştırma tekniği aracılığıyla ve 30 adet haber metni de nitel olarak analiz edilmiştir. Araştırmanın önemli bulguları şöyledir: Afgan göçmenler önemli bir simgesel yok edilme ve ötekileştirilmeye maruz bırakılmakta; göç yolunda yakalanma veya tekne batması gibi olumsuz olaylar, suçun faili veya şiddete maruz kalma gibi adli olaylar, iş gücü piyasasında çok ucuz emek olarak ev sahibi ülkede işçilerin ücretini düşürme gibi olumsuz konu ve bağlamlarda haber yapılmaktadır. Afganların “mağdur” veya ev sahibi ülkeyi “tehdit edenler” şeklinde ikili bir temsil aracılığıyla sunulduğu; politik konularda “siyasi silah” veya ekonomik kriz için de “günah keçisi” olarak temsil edildikleri görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

A representative of Afghan immigrants on the internet pages of the newspapers
2022
Yazar:  
Özet:

The topic of this article is the media’s media policy in communicating to Afghan migrants. In the literature of news sociology, the importance of the media’s events, how they present people, immigrants is highlighted because the perceptions and thoughts of the world in which people live, other people and objects are largely linked to the news and information they obtain from the media. Therefore, it is also an important topic of how migrants or refugees are communicated in the host country’s news media. During the six-year period covering the years 2015-2021, 926 news content analysis research techniques and 30 news texts were analyzed as qualitative from 4 newspapers published on a national scale (Republic, Hürriyet, Sabah and New Dawn) on the subject of Afghan migrants. The key findings of the study are: Afghan migrants are exposed to significant symbolic destruction and self-destruction; negative events such as arrest or boat landing on the way of migration, judicial events such as crime or violence, negative issues and contexts such as lowering the wages of workers in the host country as very cheap labour in the labour market. It appears that the Afghans are presented through a bilateral representation in the form of “officials” or “threateners” to the host country; in political matters they are represented as “political weapons” or “the cow of sin” for the economic crisis.

Anahtar Kelimeler:

Representation Of Afghan Immigrants On Newspapers’ Websites
2022
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Galatasaray Üniversitesi İleti-ş-im Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 352
Atıf : 1.611
Galatasaray Üniversitesi İleti-ş-im Dergisi