Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 10
 İndirme 1
METAVERSE'E AKADEMİK BAKIŞ: SİSTEMATİK BİR ARAŞTIRMA
2022
Dergi:  
Organizasyon ve Yönetim Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte üç boyutlu sanal dünyalara olan yönelim artmıştır. Üç boyutlu sanal dünyalar teknolojinin en yeni çalışma alanlarından olsa da yaklaşık 30 yıldır içimizdedir. Son zamanlarda ortaya çıkan Metaverse kavramıyla üç boyutlu sanal dünyaların popülerliği bir kez daha yükselişe geçmiştir. Metaverse kavramının bilimsel dünyada ne şekilde ne kadar ve nasıl araştırıldığı bilgilerini literatüre kazandırmak ve bundan sonra bu konuda yapılacak çalışmalara yol gösterici olmak önem arz etmektedir. Bu çalışmada konu ile ilgili şu ana kadar yapılan akademik çalışmalar yıllara göre dağılımı, bilimsel alanları, etik ve düzenleyici konular, sosyal sorumluluk açısından incelenmiştir. Ayrıca sistematik inceleme çalışması ortaya koymak amaçlanmıştır. Toplam 100 makalenin sistematik inceleme sürecine katıldığı bu çalışmada, Metaverse temalı çalışmaların en çok 2021 yılında yapıldığı, bilgisayar bilimi, sosyal bilimler, mühendislik, sanat ve beşerî bilimler, işletme, yönetim ve muhasebe ve sağlık bilimleri alanlarında yazıldığı görülmüştür. Etik alanda yazılan makale sayısının yetersiz olduğu, konu ile ilgili sosyal sorumluluk sonuçlarının incelenmediği gözlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Academic Review to Metaverse: A Systematic Research
2022
Yazar:  
Özet:

With the development of technology, the direction to the three-dimensional virtual worlds has increased. Three-dimensional virtual worlds, though one of the latest fields of technology, have been within us for 30 years. With the concept of Metaverse that recently emerged, the popularity of three-dimensional virtual worlds has once more risen. It is important to give the knowledge of how and how the concept of metaverse is researched in the scientific world to the literature and then to be a guide to the work to be done on this subject. In this study, academic studies on the subject have been conducted so far; by years, the distribution, scientific fields, ethical and regulatory issues, and social responsibility are studied. It is also intended for systematic investigation work. In this study, in which a total of 100 articles participated in the process of systematic study, metaverse themed studies were most done in 2021 and were written in the fields of computer science, social sciences, engineering, art and human sciences, business, management and accounting and health sciences. It was noted that the number of articles written in the ethical field was insufficient, the results of social responsibility related to the subject were not studied.

Anahtar Kelimeler:

0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Organizasyon ve Yönetim Bilimleri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 279
Atıf : 4.341
2023 Impact/Etki : 0.381
Organizasyon ve Yönetim Bilimleri Dergisi