Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
Özgürlüğü Açığa Çıkarmak: 'Mor Renk' ve 'En Mavi Göz' Romanlarında Etnik Kadınların Tanrı ile Diyaloğuyla Duygusal Yolculuğu
2023
Dergi:  
Akademik Tarih ve Düşünce Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makale, kadınların toplumsal yansımasını, edebiyat ve din bağlamında değerlendirirken özellikle Afro-Amerikan hikayelerine odaklanmaktadır. T.S. Eliot’un literatürün, kültürün tanımlanması ve yayılmasında etkin bir rol oynadığına dair görüşünden yola çıkarak, bu çalışma edebi eserlerin içerisinde kültürel normları ve dini inançları nasıl ele aldığını derinlemesine inceler. Alice Walker’ın ‘Mor Renk’ ve Toni Morrison’ın ‘En Mavi Göz’ eserleri üzerinden, marjinalleşmiş kadınların Tanrı ile kurduğu özel iletişimin ve maneviyatın, yaşadıkları zorluklarla başa çıkmadaki terapötik önemini vurgulamaktadır. Bu derin ruhsal ilişki, onlara sadece konfor değil, aynı zamanda kişisel bir keşif ve zorluklara karşı bir direnç sunmaktadır. İki eser, sadece Celie ve Pecola’nın ruhsal yolculuklarına ışık tutmakla kalmaz, aynı zamanda maneviyatın, zor zamanlarda bile nasıl bir dönüşüm aracı olabileceğini gösterir. Bu inceleme, edebiyatın, dini inançların ve azınlık kadınlarının yaşadığı deneyimlerin birbirine ne denli bağlı olduğunu ortaya koymaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Breaking Free: Unveiling Emotional Liberation In ‘the Color Purple’ and ‘the Bluest Eye’ : A Journey Of Ethnic Women Through Conversations With God
2023
Yazar:  
Özet:

This article explores the complicated relationship between literature, religion, and the social representation of women, with a particular focus on African American narratives. Drawing on T.S. Eliot’s assertion that literature plays a role in critiquing and disseminating culture, this article examines how cultural norms and religious beliefs are reflected in literary mediums. Using Alice Walker’s ‘The Color Purple’ and Toni Morrison’s ‘The Bluest Eye’, this article highlights the therapeutic role of spirituality and personal dialog with God in the lives of marginalized women. Amidst systemic challenges, these intimate spiritual connections serve as tools of comfort, self-discovery, and resistance. The novels not only point out Celie and Pecola’s emotional and spiritual journey, but also illuminate the transformative power of spirituality in the midst of difficulties. Through this exploration, the article underscores the enduring connection between literature, religion, and the diverse experiences of minority women.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Akademik Tarih ve Düşünce Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 908
Atıf : 1.142
2023 Impact/Etki : 0.083
Akademik Tarih ve Düşünce Dergisi