Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 30
 İndirme 10
TÜRKİYE’DE DÖVİZ REZERVLERİ VE DÖVİZ KURU ARASINDAKİ ASİMETRİK İLİŞKİ: NARDL YAKLAŞIMI BULGULARI - THE ASYMMETRIC RELATIONSHIP BETWEEN FOREIGN EXCHANGE RESERVES AND EXCHANGE RATE IN TURKEY: EVIDENCE FROM NARDL APPROACH
2020
Dergi:  
Journal of Mehmet Akif Ersoy University Economics and Administrative Sciences Faculty
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, Türkiye’de döviz kurunun piyasadaki arz ve talep koşullarına bağlı olarak belirlendiği dalgalı kur rejiminin uygulandığı dönemde, döviz kuru ve döviz rezervleri arasındaki asimetrik ilişki araştırılmıştır. Şubat 2002-Haziran 2019 dönemine ait aylık verilerin kullanıldığı analizde NARDL yaklaşımına bağlı olarak gerçekleştirilen sınır testinde döviz rezervleri ve döviz kuru arasında eşbütünleşme ilişkisinin varlığına dair bulgular elde edilmiştir. Gerçekleştirilen asimetri testlerinde ise uzun ve kısa dönemde kur-rezerv ilişkisinde asimetrinin geçerli olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Hesaplanan uzun dönem asimetrik katsayılar döviz rezervlerinin kurdaki düşüşler karşısında daha duyarlı olduğunu göstermektedir. Bu durum, analize konu dönemde Türkiye’de rezervlerini artırma refleksinin, dalgalanma korkusundan daha yüksek olduğu şeklinde yorumlanabilir.

Anahtar Kelimeler:

The Asymmetric Relationship Between Foreign Exchange Reserves and Exchange Rate In Turkey: Evidence From Nardl Approach - Turki̇ye’de Dovi̇z Rezervleri̇ ve Dovi̇z Kuru Arasindaki̇ Asi̇metri̇k İli̇ski̇: Nardl Yaklasimi Bulgulari
2020
Yazar:  
Özet:

In this study, the asymmetric relationship between exchange rates and foreign exchange reserves has been investigated for the period of floating exchange regime in which exchange rates have determined depending on the supply and demand conditions in Turkey. In the analysis, using monthly data covering the period of February 2002 – June 2019, bound tests based on NARDL approach have been revealed the findings regarding the existence of the cointegration relationship between foreign exchange reserves and exchange rate. In the asymmetry tests, it has been concluded that asymmetry is valid in the exchange rate – reserves relationship in both long-term and short-term. The calculated long-term asymmetric coefficients indicate that foreign exchange reserves are more sensitive to the decreases in exchange rates. This results can be interpreted as the reflex of hoarding reserves dominates the fear of floating in Turkey in the mentioned period. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Journal of Mehmet Akif Ersoy University Economics and Administrative Sciences Faculty

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 469
Atıf : 748
2023 Impact/Etki : 0.244
Journal of Mehmet Akif Ersoy University Economics and Administrative Sciences Faculty