Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
 İndirme 1
Azot Fikseri ve Fosfat Çözücü Bakterilerin Lale Çeşitlerinin Gelişimi ve Soğan Üretimine Etkisi
2019
Dergi:  
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışma azot fikseri ve fosfat çözücü bakteri formülasyonlarının bazı lale çeşitlerinde bitkisel özellikler, soğan sayısı ve soğan kalitesi üzerine etkilerini araştırmak amacıyla yapılmıştır. Materyal ve Yöntem: Çalışma, 2013 yılında tarla koşullarında yürütülmüştür. Araştırmada bitkisel materyal olarak, Tulipa gesneriana L. türüne ait Pink Impression, Blue Aimable ve Golden Parade üç farklı lale çeşidi kullanılmıştır. Lale soğanları, Pantoea agglomerans RK-79, Pantoea agglomerans RK-92, Bacillus megaterium TV-91C, Bacillus subtilis TV-17C, Bacillus megaterium TV-3D, Paenibacillus polymyxa TV-12E, Bacillus megaterium TV-6D, Pseudomonas putida TV-42A bakteri ırklarını içeren dört farklı bakteriyel formülasyon ile aşılanmıştır. Bulgular: Araştırma bulgularına göre, uygulamalar ve çeşitler arasında önemli sonuçlar elde edilmiştir. Belirlenen ortalama en fazla ana soğan sayısı Golden Parade çeşidinde elde edilirken ortalama en fazla yavru soğan sayısı ise Blue Aimable çeşidinde elde edilmiştir. Ortalama en fazla yavru soğan sayısı Blue Aimable çeşidinde ve formülasyon C uygulamasında elde edilmiştir. Sonuç: Çalışma sonucunda bakteri formülasyon uygulamalarıyla, özellikle formülasyon C (RK-79 + RK-92 + TV-3D + TV-12E) uygulamasının soğan sayısı ve kalitesinin arttırılabileceği sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Effects Of Nitrogen Fixing and Phosphate Solubilizing Bacteria On Growth and Bulbs Production Of Tulip Cultivars
2019
Yazar:  
Özet:

Objective: This study was under taken to determine the effects of nitrogen fixing and phosphate solubilizing bacteria on plant development, number of bulb and quality of bulb of some tulipcultivars. Materials and Methods: The research was conducted in open field conditions, in 2013. Pink Impression, Blue Aimable and Golden Parade varieties of Tulipa gesneriana L. were used as plant materials. Tulip bulbs were inoculated by four different bacterial formulations comprising Pantoea agglomerans RK-79, Pantoea agglomerans RK-92, Bacillus megaterium TV-91C, Bacillus subtilis TV-17C, Bacillus megaterium TV-3D, Paenibacillus polymyxa TV-12E, Bacillus megaterium TV-6D, Pseudomonas putida TV-42A bacteria strains. Results: According to research results, significant results were determined based on among the applications and varieties. According to applications, average maximum number mother bulbs was obtained from cultivar of Golden Parade while average maximum number bulblet was observed in Blue Aimable cultivar. The highest average maximum bulbet was obtained from formulation C application in Blue Aimable cultivar. Conclusion: As a result of the study, it has been concluded that the bacterial formulation applications especially formulation C (RK-79 + RK-92 + TV-3D + TV-12E) application increased inthe number of bulbs and quality of the cultivars.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.076
Atıf : 5.869
2023 Impact/Etki : 0.297
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi