Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 18
 İndirme 5
Cinsiyetli bir küresel kriz mi?: Covıd-19 salgını gölgesinde ekonomide küresel cinsiyet eşitsizliği
2022
Dergi:  
Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi E-Dergi
Yazar:  
Özet:

2020 yılının ilk çeyreğinde tüm dünyada etkisi hissedilen COVID-19 salgını kısa sürede sosyoekonomik bir krize dönüşmüştür. Bu süreçte kadınlar hâlihazırdaki dezavantajları nedeniyle krizi daha derinden hissetmiştir. Kadınlar, tarihsel rolleri nedeniyle özel alanın başat aktörleri olarak kabul edilmektedir. Kriz dışı dönemlerde ücretsiz çalışma yükleri fazla olan kadınların salgın döneminde bu yükleri katlanarak artmıştır. Bunun yanı sıra kamusal alandaki ücretli çalışmaları erkeklere kıyasla daha fazla kesintiye uğramış ya da tamamen son bulmuştur. Bu süreçte salgının sosyoekonomik sonuçlarından kadınların orantısız bir şekilde etkilenmeleri, yaşanan küresel sağlık krizinin cinsiyetli bir kriz olup olmadığı sorularını akıllara getirmektedir. Bu çalışmada, COVID-19 salgınının ekonomide cinsiyet eşitsizliği üzerindeki etkilerinin açığa çıkarılması hedeflenmektedir. Güncel emek piyasası verileri incelendiğinde, COVID-19 salgınının küresel bağlamda ekonomide küresel cinsiyet eşitsizliğini artırdığı görülmektedir. Toplumsal cinsiyet körü politikaların yerine özel ve kamusal alanda toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı politikaların hızla benimsenmesi gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler:

A Gendered Global Crisis: Global Gender Inequality In The Economy In The Shadow Of The Covid-19 Pandemic
2022
Yazar:  
Özet:

The COVID-19 pandemic, the impact of which was felt all over the world in the first quarter of 2020, soon turned into a socioeconomic crisis. In this process, women felt the crisis more deeply due to their current disadvantages. Women are recognized as the leading actors of the private sphere due to their historical roles. During the epidemic period, these burdens have increased exponentially for women who have more burdens of unpaid work in non-crisis periods. In addition, their paid work in the public sphere has been interrupted or completely terminated more than men. In this process, the fact that women are disproportionately affected by the socioeconomic consequences of the pandemic raises questions about whether the global health crisis is a gender crisis. This study aims to reveal the effects of the COVID-19 pandemic on gender inequality in the economy. When current labor market data are examined, it is seen that the COVID-19 pandemic has increased global gender inequality in the economy in a global context. Instead of gender-blind policies, policies that are sensitive to gender equality in the private and public spheres should be adopted quickly.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi E-Dergi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 109
Atıf : 331
Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi E-Dergi