Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 56
 İndirme 18
Putin İktidarı Döneminde Rus Dış Politikasının Normatif Temelleri: "Egemen Demokrasi" Söylemi
2015
Dergi:  
Karadeniz Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Özet: Sovyetler Birliği’nin dağılması ile başlayan süreçte Rusya Federasyonu’nun izlediği dış politikada genelde Putin’in iktidara geldiği 2000’li yıllardan başlayarak “Putinizm” kavramıyla adlandırılan bir değişim gözlemlenmektedir. Rus dış politikası, her ne kadar Putin’in iktidar döneminde “pragmatik” diye tanımlanmaktaysa da Atlantikçilikten Avrasyacılığa evrilerek “Egemen Demokrasi” kavramı temelinde ideolojik olarak yeniden bina edilmeye başlanmıştır. “Egemen Demokrasi” ekseninde gerçekleşen entelektüel tartışmaların Rus dış politika söyleminde yansımasını daha fazla Rusya Federasyonu Dış Politika Konsepti’nde yerini bulduğunu ve Rusya’ nın reelpolitiğinde Batı, özellikle ABD ve küreselleşme karşıtı politikaların meşruiyet kaynağını oluşturduğu dikkat çekmektedir. Çalışmamızda, Rusya Federasyonu’nun dış politika pratiğini bir yandan diğer yandan ise Batı ile ilişkilerini kavramamızda yardımcı olacağı düşünülen “Egemen Demokrasi” kavramının entelektüel ve konseptüel boyutları analiz edilecektir. “Egemen Demokrasi” söyleminin analizi, Rus dış politikasının sosyolojik olarak bina edildiği Rus kimliğinin inşa ve yeniden yapılandırılması sürecinde güncel olarak gelinen noktadaki durumu da ontolojik olarak kavramamızı sağlayacaktır. Çalışmada gerektiğinde sınırlı olarak Rusya’nın reelpolitiğine başvurulacak bununla birlikte söz konusu söylemin reelpolik ile doğrulanması söz konusu olmayacaktır. <

Anahtar Kelimeler:

null
2015
Yazar:  
0
2015
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Karadeniz Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 859
Atıf : 361
2023 Impact/Etki : 0.081
Karadeniz Araştırmaları Dergisi