Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 22
 İndirme 2
Türkiye’de üretilen Keçiboynuzu, Kekik ve Sütleğen Ballarinin Kimyasal Özellikleri
2016
Dergi:  
Mustafa Kemal Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada 2013 yılında üretilen 3 farklı monofloral balın kimyasal özellikleri araştırılmıştır. Bal örnekleri arıcılardan hiçbir işlem uygulanmayan ballardan temin edilmiştir. Bal örnekleri içerisinde en yüksek oranda botanik kökenini temsil eden bal örneği % 60 ile sütleğen balıdır. Yapılan kimyasal analizler sonucunda örneklerin ortalama nem, pH,  asitlik, HMF, diyastaz, invert şeker ve sakaroz değerleri sırasıyla % 17.93, 4.21, 28.24 meq/kg, 5.67 mg/kg, 30.30, % 71.23 ve % 1.77 olarak tespit edilmiştir. Araştırma sonunda, bal örneklerinin kimyasal içeriklerinin, Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliği, Avrupa Birliği Standardı ve Kodeks Standartlarına uygun olduğu tespit edilmiştir. Bu çalışmada 2013 yılında üretilen 3 farklı monofloral balın kimyasal özellikleri araştırılmıştır. Bal örnekleri arıcılardan hiçbir işlem uygulanmayan ballardan temin edilmiştir. Bal örnekleri içerisinde en yüksek oranda botanik kökenini temsil eden bal örneği % 60 ile sütleğen balıdır. Yapılan kimyasal analizler sonucunda örneklerin ortalama nem, pH,  asitlik, HMF, diyastaz, invert şeker ve sakaroz değerleri sırasıyla % 17.93, 4.21, 28.24 meq/kg, 5.67 mg/kg, 30.30, % 71.23 ve % 1.77 olarak tespit edilmiştir. Araştırma sonunda, bal örneklerinin kimyasal içeriklerinin, Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliği, Avrupa Birliği Standardı ve Kodeks Standartlarına uygun olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Chemical characteristics of Keçiboynuzu, Kekik and Milk Honey produced in Turkey
2016
Yazar:  
Özet:

This study has studied the chemical properties of 3 different monofloral honey produced in 2013. Examples of honey are provided from honey which is not applied any process from cleansers. The honey sample represents the highest percentage of botanical origin in the honey samples is 60 percent milk honey. According to chemical analyses, the average humidity, pH, acidity, HMF, diastasis, invert sugar and sacharose values of the samples were identified as 17.93, 4.21, 28.24 mq/kg, 5.67 mg/kg, 30.30, 71.23% and 1.77% respectively. At the end of the study, the chemical content of the honey samples was found to be in accordance with the Turkish Food Code, the European Union Standard and the Code Standard. This study has studied the chemical properties of 3 different monofloral honey produced in 2013. Examples of honey are provided from honey which is not applied any process from cleansers. The honey sample represents the highest percentage of botanical origin in the honey samples is 60 percent milk honey. According to chemical analyses, the average humidity, pH, acidity, HMF, diastasis, invert sugar and sacharose values of the samples were identified as 17.93, 4.21, 28.24 mq/kg, 5.67 mg/kg, 30.30, 71.23% and 1.77% respectively. At the end of the study, the chemical content of the honey samples was found to be in accordance with the Turkish Food Code, the European Union Standard and the Code Standard.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Mustafa Kemal Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 459
Atıf : 1.951
2023 Impact/Etki : 0.423
Mustafa Kemal Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi