Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
La katkılı ZnS kuantum noktalarının SILAR yöntemi ile sentezlenmesi ve onların özelliklerinin incelenmesi
2018
Dergi:  
Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, ardışık iyonik tabaka adsorpsiyon ve reaksiyonu (SILAR) yöntemi kullanılarak oda sıcaklığında sentezlenen La (%1)-katkılı ZnS kuantum noktalarının (QDs) yapısal, morfolojik yüzeysel, optik ve fotovoltaik özellikleri sırasıyla x- ray kırınımı (XRD), taramalı elektron mikroskobu (SEM), opticabsorpsiyon optik absorpsiyon ve gelen fotonun elektrik akımına dönüşüm verimi (IPCE) gibi ölçümler yapılarak incelendi.   La katkı maddesinden dolayı La katkılı ZnS QD’lara ait parçacık boyutu ve enerji band bant aralığının saf ZnS’ye kıyasla değiştiği gözlemlendi.  Ayrıca, ilk defa bu mecvcut mevcut çalışmada, IPCE ölçümü yapılarak La katkılı ZnS QD’lara ait fotovoltaik özellikler incelendi. Böylece, La katkılı ZnS QD’ların güneş pil uygulamalarında umut verici hassaslaştırıcılar olarak kullanılabileceği bu çalışmada önerilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The synthesis of the ZnS quantum points contributed by the SILAR method and the study of their characteristics
2018
Yazar:  
Özet:

In this study, the structural, morphological surface, optical and photovoltaic characteristics of the ZnS quantum points (QDs) synthesized at room temperature using the consecutive ionic layer adsorption and reaction method (SILAR) were studied by measurements such as X-ray breakdown (XRD), scanned electron microscope (SEM), opticabsorption optical absorption and the electric flow conversion efficiency (IPCE) of the coming photon.   Due to the additive substance, the particle size and energy band range of the ZnS QD contributed to La were observed to change compared to the pure ZnS.  Also, for the first time in this compulsory existing study, the IPCE measurement was conducted to study the photovoltaic properties of the ZnS QD contributed to La. Thus, it is recommended in this study that the ZnS QD contributed to La can be used as hopeful sensitizers in solar battery applications.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 874
Atıf : 2.433
2023 Impact/Etki : 0.115
Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi